Adrian Năstase nu este singurul parlamentar de Prahova care a încercat să se sinucidă. Victor Apostolache a sărit peste balustradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Apostolache. Foto telegrama.ro
Victor Apostolache. Foto telegrama.ro

Tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, deputat în colegiul 8 - Mizil, Prahova, nu este una singulară printre aleșii din județ. În 2004, Victor Apostolache, tot de la PSD, a căzut în gol de la etajul 6 al Hotelului București. Toate ipotezele au mers către sinucidere

În decembrie 2004, după 12 ani de activitate ca parlamentar, senatorul Victor Apostolache a murit la spital, dupa căderea în gol de la etajul 6 al Hotelului București - aripa supranumită „Blocul senatorilor".

După cum relatau reporterii „Adevărul" la acea vreme, împreună cu ginerele și șoferul său, Victor Apostolache începuse să-și mute lucrurile din apartamentul 601 al hotelului, pe care l-a ocupat ani de-a rândul.

După ce au văzut că întârzie, cei doi l-au sunat la telefon, apoi au bătut la ușa camerei, dar peste numai câteva momente, l-au văzut pe Victor Apostolache cu piciorul peste balustradă, împingându-se cu mâinile și dându-și drumul în gol.

Rezultatele legiștilor și declarațiile martorilor au condus către concluzia unei sinucideri, deși motivele acestui gest sunt, și acum, nelămurite.

Nimic nu a indicat faptul că avea probleme, că a intrat în depresie sau că avea probleme grave de sănătate, așa cum s-a speculat la acea vreme. Victor Apostolache era cardiac, dar era în evidențele medicale de mai mulți ani.

Fiul său, Mihai Apostolache, la rândul lui deputat de Prahova încă din 2004, declara atunci: „Tata era un om puternic și echilibrat si nu avea motive să se omoare", arătând că Victor Apostolache era doar obosit după campania electorală și nimic mai mult.

Victor Apostolache a fost senator de Prahova în legislaturile 1992-1996, 1996-2000 și 2000-2004, ales pe listele PSD. În 2004 nu a mai candidat.

Victor Apostolache a fost agronom de profesie.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite