Ploieşti: Adrian Gligor, un campion câştigător la loteria vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multiplu campion la Judo, deţinător al centurii negre, a obţinut la 43 de ani ceea ce alţii nu au parte într-o viaţă întreagă: aventuri de neimaginat, călătorii, bani şi încredere în puterile proprii. A trăit visul American şi a călătorit în 35 de ţări.

Adrian Gligor este un ploieştean despre care se poate spune că a câştigat la “loteria vieţii”, povestea sa putând fi transpusă oricând într-un scenariu de Oscar. “În perioada liceului eram un rebel, dar m-am ţinut şi de carte, făcând parte din generaţia de aur  a celui mai bun liceu din Ploieşti  -Ion Luca Caragiale. Spun asta pentru că toţi am reuşit în viaţă”, spune cu nostalgie Adrian.

A făcut patru ani de călărie, iar din primul an de gimnaziu s-a apucat de judo de performanţă. Timp de două decenii a fost neînvins, clasându-se pe podium atât la competiţii naţionale cât şi la cele internaţionale.

“Sportul m-a educat pentru viaţă. Am făcut şi înot, tenis, patinaj, de toate. Colegii şi prietenii îmi spuneau "Japonezul" pentru că eram bun la judo. Pe vremea aceea era ca un sport al minţii şi al tehnicii. Căutam să-mi dobor adversarul din primele secunde ale meciului cu mişcări inteligente”, susţine Adrian.

În facultate a fost urmărit de securitate pentru că vindea marfă arăbească prin cămine, închis de poliţie pentru că era împotriva sistemului comunist şi chiar exmatriculat din acest motiv. S-a căsătorit pentru prima dată în 1989. A lucrat timp de patru ani ca inginer coordonator pe ţară la o companie de transport petrolier.

A trait visul American
În 1998 a plecat în New York, în căutarea “visului American”.

“Am ajuns în America cu doar 400 de dolari în buzunare şi bântuiam pe străzi, în căutarea unei noi vieţi. Familia mă aştepta în România. După ce am dormit pe unde am apucat, şi după mai multe încercări de a mă angaja, am reuşit să mă prind de un job la un restaurant de lux unde am fost apreciat de toată lumea. I-am cunoscut pe Madonna, pe Pete Sampras şi pe Mike Tyson şi am dansat cu Jennifer Lopez. Am câştigat în viaţă şi 8000 de dolari pe lună”.

După doi ani a revenit în ţară, însă a plecat din nou, la scurt timp, împreună cu familia în Australia. A lucrat pentru Guvern şi a avut mai multe joburi la restaurante.

Dorul de ţara, dar şi de părinţi, l-au readus pe plaiurile natale, într-o nouă încercare de a lua viaţa de la zero. Divorţat şi fără un leu în buzunar a lucrat ca jurnalist la o publicaţie locală.

A fost şi director la o fabrică de mobilă, iar apoi, împreună cu noua soţie  - Ioana, a plecat din nou peste mări şi ţări. În prezent s-a reîntors în Ploieşti şi este proprietarul unui fast-food, denumit “Cocoşul Roşu”, în vecinătatea Tribunalului Prahova. Se laudă cu faptul că nu a făcut compromisuri în viaţă şi că nu i-a fost teamă să încerce noi provocări.

Întrebări şi răspunsuri
Ce sfat le dai tinerilor care nu ştiu ce drum să aleagă în viaţă?

A.G: Eu pot spune că am călătorit foarte mult, am vizitat vreo 35 de ţări, pe toate continentele, am cunoscut diverse rase, culturi, am învăţat să respect omul, să mă descurc singur, să mă adaptez la orice mediu. Asta le recomand şi lor. Să aibă tupeu, îndrăzneală, că citească mult, să guste viaţa fără teama că ar putea să rateze. Să aibă o mentalitate de învingător

Ce regrete ai?
A.G: În primul rând regret că ziua nu are 48 de ore, pe puţin, ca să am timp să fac tot ceea ce-mi propun. Regret faptul că nu sunt aproape de fiica mea care a rămas în Australia. Regret că nu am putut fi mai mult timp alături de părinţii mei pe care îi iubesc foarte mult. Şi regret faptul că au fost numeroase momente în care nu am avut oamenii dragi lângă mine alături de care să împart bucuriile şi realizările.

Ce-i place
Adrian Gligor este colecţionar de tablouri şi de sculpturi africane, din lemn. Îi place muzica anulor 80, rockul şi staţiunea Vama Veche. În timpul liber  citeşte, merge la spactacole şi se plimbă  cu bicicleta şi cu rolele prin parc.

Ce nu-i place
“Nu-mi plac maneliştii, hoţia şi nici oamenii care nu-şi ţin promisiunile. Totodată, evit persoanele care nu sunt punctuale, mincinoase şi prefăcute” spune Adi Gligor

Profil

Născut
8 iunie 1966, al Ploieşti

Ultima şcoală absolvită
Politehnica Bucureşti

Profesie
Inginer

Familie
Este căsătorit, are o fiică din prima căsnicie

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite