Admitere cu teste grilă, la UPG Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei şi Cercetării înăspreşte condiţiile de intrare la facultate.

Elevii aflaţi în ultimul an de liceu vor trebui să înveţe după o bibliografie specială pentru admiterea din această vară, care nu se va mai face pe bază de dosar, ca până acum.

Astfel, începând cu următorul an de învăţământ preuniversitar, absolvenţii de liceu nu vor mai putea intra la facultate fără a susţine examen de admitere, indiferent de specializarea aleasă. Reprezentanţii Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti spun că sunt în temă cu intenţiile Ministerului.

Potrivit prorectorului instituţiei, Liviu Dumitraşcu, atât nota de la  bacalaureat, cât şi mediile din cei patru ani de studiu liceal vor conta ca şi până acum, la punctajul final în cadrul examenului de admitere la facultate, dar că „cea mai importantă va fi nota obţinută dintr-un test grilă specific fiecărei facultăţi în parte". De exemplu, pentru profilurile inginereşti va fi conceput un test cu elemente de matematică,  fizică sau din chimie, la fel cum pentru Facultatea de Litere şi Ştiinţe ar putea fi realizat un text grilă cu noţiuni de gramatică, dar şi un eseu pe o anumită temă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite