Ploieşti: Un copil vrea să lase moştenire nepoţilor colecţia “Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Un copil vrea să lase moştenire nepoţilor colecţia “Adevărul”
Ploieşti: Un copil vrea să lase moştenire nepoţilor colecţia “Adevărul”

Florin Ştefan, elev la Colegiul Naţional “Jean Monnet” din Ploieşti este printre fericiţii posesori ai întregii colecţii de carte de lux a ziarului “Adevarul”, intitulată “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

“Încă de când am auzit că se făcea reclamă la această colecţie, mi s-a părut interesantă şi am vrut neapărat să o am. I-am spus mamei că mi-aş dori să colecţionez cărţile şi ea mi le-a cumpărat”, spune Florin. Până acum, Florin a reuşit să citească doar două cărţi, “Călătoriile lui Gulliver” şi “Papillon”, dar spune că nu se va lăsa până nu va citi toate volumele.

Colecţia de la “Adevărul” ocupă un loc de cinste în biblioteca din sufrageria familiei Ştefan, dar Florin spune că îşi doreşte să o aibă la el în cameră. Deşi este doar clasa a VII-a, copilul deja se gândeşte să lase colecţia moştenire nepoţilor lui: “Vreau ca aceste cărţi să rămână nepoţilor mei, să vadă şi ei cum era pe vremea mea”.

Preţ convenabil pentru cărţile "Adevărul"
Mama copilului, doamna Simona spune că chiar dacă multe dintre cărţile din colecţia Adevărul le avea deja în bibliotecă, tipărite în ediţii mai vechi, a ales să colecţioneze aceste cărţi pentru că sunt mai captivante şi mai atrăgătoare pentru cel mic. “Multe dintre aceste cărţi îi sunt cerute copilului la şcoală pentru a fi citite ca lecturi suplimnetare şi atunci îi este mult mai uşor să le ia din bibliotecă şi să nu mai alerge după ele”. În ceea ce priveşte preţul volumelor de la “Adevărul”, Simona Ştefan este de părere că acesta este unul convenabil, mult mai mic decât preţul unui roman similar care este vândut în librărie.

În fiecare zi de miercuri, Simona are grijă să ia cartea de la “Adevărul” de la unul dintre chioşcurile de ziare: “Am vorbit cu o doamă şi am rugat-o să îmi oprească în fiecare săptămână cartea, pentru că altfel nu cred că aş fi reuşit să adun toată colecţia”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite