Actorii de la „Toma Caragiu“, din Ploieşti, pregătesc stagiunea de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea teatrului ploieştean a anunţat că intenţionează să reducă preţului biletelor de intrare la spectacole cu aproximativ 10%.

Actorii au început repetiţiile pentru premierele din această toamnă, dar şi pentru piesele mai vechi, deja consacrate. Primul spectacol va fi „Capra cu trei iezi", pe 12 septembrie, de la ora 11.00. De la ora 18.30, actorii vor pune în scenă piesa „Furtuna".

„Vom avea multe spectacole din stagiunea anterioară, însă vor fi şi premiere. Una dintre ele, «Pescăruşul», în regia Andreei Vulpe  şi va avea loc pe 23 octombrie. Pe la jumătatea lunii octombrie mai avem o premieră. Va fi un text contemporan cu titlu neprecizat încă", ne-a declarat Lucian Szabados,  directorul Teatrului „Toma Caragiu".

Din cauza micşorării bugetului, la secţiile revistă şi păpuşi nu vor mai avea loc premiere, până la 1 ianuarie. „Din cei 7.200.000 de lei câţi au fost aprobaţi în luna iulie, după rectificarea bugetară am rămas cu 20% mai puţin. Din această cauză, nu mai putem realiza premierele pe care ni le programasem", a mai precizat Lucian Szabados.

Sală renovată

Toate piesele vor avea loc într-un cadru nou, instituţia culturală reuşind renovarea sălii principale. Au fost înlocuite scaunele, parchetul şi au fost refăcute zugrăvelile.

Pe 1 octombrie, de Ziua Pensionarilor, va avea loc ultima reprezentaţie a spectacolului „Jocul  de-a vacanţa", conducerea instituţiei spunând că nu îşi mai permite să plătească colaboratorii care jucau în piesă.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite