Activitatea Volksbank Ploieşti, pe punctul de a fi sistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhivă
Foto-Arhivă

Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Prahova este neiertător cu băncile care nu respectă legislaţia în vigoare cu privire la contractele de credit pentru consumatori.

Numărul mare de reclamaţii venite din partea prahovenilor care se plâng de faptul că sunt „ţepuiţi" de bănci, prin intermediul împrumuturilor pe care trebuie să le restituie în rate, au şanse de rezolvare.

După ce a adunat  zeci de sesizări, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Prahova a cerut ANPC suspendarea activităţii Volksbank Ploieşti. Asta după ce, susţine şeful comisariatului, Cristian Toader, banca a refuzat în nenumărate cazuri respectarea Ordonanţei 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, acestea fiind încălcate.

„Am amendat banca de trei ori, până acum, cu suma de 200.000 de lei, dar se pare că nu şi-au revenit. Volksbank a cerut în continuare acel comision de risc. În consecinţă, am cerut şi noi la autoritatea naţională să ia măsuri, propunând suspendarea activităţii băncii în cauză", a declarat Cristian Toader. Deşi reprezentanţii Volksbank au promis că vor da un punct de vedere cu privire la situaţia de la Ploieşti, până la închiderea ediţiei acesta nu a mai fost transmis redacţiei Adevărul de Seară Ploieşti.

BCR s-a conformat

O altă bancă care mai până de curând a avut aceeaşi problemă în relaţiile cu clienţii, încălcând legislaţia în vigoare, a fost Banca Comercială Română. Măsurile luate de CJPC Prahova au avut ecou în acest caz. BCR a plătit amenzile şi a început să respecte Ordonanţa 50/2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite