Accident în Prahova, înainte de un miting aviatic. Un avion s-a prăbuşit la Băneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva Adevărul
Foto: arhiva Adevărul

Un avion ultrauşor care efectua manevre în apropierea aerodromului din Băneşti, Prahova, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă. Din primele informaţii, se pare că pilotul a decedat

UPDATE ora 11.55: Pilotul decedat este comandor instructorul Petru Lazăr. Accidentul a avut loc în timp ce acesta se pregătea pentru un miting aviatic care urma să înceapă.

Comandorul care s-a prăbușit cu avionul la Bănești era șeful piloților de încercare de la Aerostar Bacău

UPDATE ora 11.30: Primele cercetări ale anchetatorilor arată că pilotul, singur în avion, a decedat. Acesta zbura la joasă înălţime şi a atins firele de înaltă tensiune. Martorii spun că s-a creat un arc electric, iar fuselajul a luat foc încă din timp de era în aer. Avionul este ars în proporţie de aproape 90%.

Pompierii încă acţionează pentru stingerea focului. La faţa locului a fost deplasată şi o echipă de descarcerare de la ISU Prahova.

Ora 11.20: Un avion particular de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Băneşti , Prahova, în timpul unui miting aviatic. Din primele informaţii se pare că avionul avea un singur om la bord, pilotul. Avionul zbura la altitudine joasă, iar cauzele probabile sunt eroarea umană sau o defecţiune tehnică. Specialiştii exclud varianta unor probleme cauzate de condiţiile meteo şi spun că vremea era perfectă.

Apelul la 112 a fost făcut de către un martor, în jurul orei 11.15. Echipajele ISU şi ambulanţele de la staţia Câmpina au plecat spre locul accidentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite