Academicianul Mircea Petrescu, la simpozionul „Timpul şi Omul” din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpozionul naţional „Timpul şi Omul", organizat de Muzeul Ceasului „Nicoale Simache" din Ploieşti, a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie și se va desfășura în perioada 1-2 noiembrie.

Sesiunea naţională va debuta la ora 11.00 în sala Auditorium a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, când acad. Mircea Petrescu va susţine o prelegere, pe o temă la alegerea profesorului.

Absolvent al Liceului „Sfinţii Petru şi Pavel" din Ploieşti, în anul 1952, acad. Mircea Petrescu a urmat Facultatea de electronică şi telecomunicaţii, pentru ca mai apoi să aprofundeze studii la Institutul de Fizică Atomică al Academiei Române.

Cu peste 150 de lucrări stiinţifice de specialitate publicate, conducător de doctorate în domeniul ştiinţei calculatoarelor, acad. Mircea Petrescu este un reper în istoria ingineriei calculatoarelor. Întreaga sa ţinută ştiinţifică a fost încununată în anul 2006 când Academia Română l-a numit membru de onoare.

Pentru publicul tânăr, pasionat de ştiinţa calculatoarelor, este o ocazie interesantă de a audia un pasionat de-o viaţă de timp, de calculatoare, dar, mai ales, de oameni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite