A început "vânătoarea" maşinilor care distrug drumurile din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Rutieră Română a cumpărat din străinătate primele şase instalaţii mobile pentru cântărirea masei totale maxime autorizate a vehiculelor utilitare. Un astfel de echipament  a intrat în posesia ARR Prahova, iar de câteva zile a devenit funcţional.

"Am desfăşurat deja acţiuni de verificare în trafic a respectării limitelor maselor totale maxime autorizate ale vehiculelor rutiere care transportă marfă şi am găsit numeroase nereguli. După o săptămână de controale intense desfăşurate în special pe drumurile naţionale am prins numeroşi şoferi care nu respectă legea în acest sens şi am amendat firmele la care sunt angajaţi. Am dat amenzi în valoare de peste 31.000 de lei", a declarat Florentin Iordache, directorul ARR Prahova.

Amenzi de până la 4000 de lei

Amenda pentru nerespectarea prevederilor legale este între 1.000-1.500 de lei pentru depăşirea cu până la 20% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o încărcatura utilă de 12  tone şi de 2.500-4.000 de lei, pentru vehicule cu o încărcătura utila care depăşeşte 12 tone.

"Tragem şoferii pe dreapta. Un inspector are în faţă un laptop care serveşte drept consolă, iar celălalt îl dirijează pe conducătorul auto să urce maşina pe nişte plăci. Calculăm imediat greutatea pe axă precum masa maximă autorizată. Totul este computerizat. Ne uşurează munca şi acum nimeni nu mai poate păcăli legea", a explicat şeful ARR Prahova.

Instalaţia de cântărire eliberează, automat, un tichet în care este trecută greutatea mărfurilor transportate.

Alte 39 astfel de instalaţii mobile pentru cântărirea maşinilor grele vor fi cumpărate în următoarele luni de către Autoritatea Rutieră Română.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite