Ploieşti: A început cursa pentru admiterea în liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Oxana Andriuc, olimpică naţională la chimie, este elevul cu cel mai mare punctaj din Prahova.  Colegiul Naţional I.L.Caragiale este în top 10 al celor mai bune licee din ţară în 2009, ultima media de intrare la această unitate de învăţământ fiind undeva peste 9.00

Peste 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din ţară, dintre care 6.700 din Prahova, au început procesul complicat al admiterii în liceu. În perioada 17-24 iunie, copiii împreună cu părinţii completează la şcolile de absolvire, sub îndrumarea diriginţilor, fişele de opţiuni. Un proces care, în fiecare an de când a fost implementat, a făcut "victime" în rândul elevilor.

Mulţi consideră că, dacă au terminat cu medii mari cele opt clase şi examenele de rigoare, nu trebuie să completeze prea multe coduri pe fişele de înscriere, deşi au la dispoziţie pe aceste foi nu mai puţin de 283 de opţiuni. Aşa se face că unii se trezesc, în ciuda unor note foarte mari, repartizaţi computerizat la şcoli de arte şi meserii sau la licee din localităţi îndepărtate de domiciliu.

Cei mai buni

Practic, nu ar trebui să-şi facă griji doar elevii din fruntea listei. Trei fete din Prahova au fiecare media 9.99 (compusă 50% din media generală a claselor V-VIII, 25% din media tezelor cu subiect unic susţinute în clasa a VII-a şi 25% din media testelor naţionale). Totuşi, Iulia Oxana Andriuc, olimpică naţională la chimie, are cu 0,01 punctaj mai mare la examenele din clasa a VII-a, ceea ce o clasează pe primul loc între toţi elevii de clasa a VIII-a din judeţ. "Ştiam că am note mari, dar nu mă aşteptam să fiu chiar pe primul loc. Cred că prima mea opţiune va fi Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti", ne-a declarat premianta.

image

Şi, dacă tot vorbim de opţiuni realiste, Colegiul Naţional I.L.Caragiale din Ploieşti este pe locul 5 din 10 al celor mai bune colegii din ţară, în 2009. Prin urmare, şi notele aspiranţilor la acest liceu ar trebui să fie pe măsură.

Ultima medie - 9,72

"Ultima medie de intrare la cel mai solicitat profil, matematică-informatică bilingv-engleză a fost anul trecut 9,72, iar la filologie bilingv-engleză a fost 9,37", ne-a spus Petre Năchilă, directorul colegiului I.L.Caragiale. La celălalt colegiu naţional din oraş, Mihai Viteazul, la fel de solicitat, ultima media de intrare a fost anul trecut 9,33 la matematică-informatică şi 9,27 la ştiinţele naturii.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite