A început bac-ul „greu“în Prahova, cu proba scrisă de limbă română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Aproximativ 8.500 de absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova au început în această dimineaţă bacalaureatul scris, cu proba de limba şi literatura română, după ce, în ultimele două săptămâni, au susţinut probele competenţe.

Examenul se susţine în 25 de centre din judeţ, iar corectarea va fi realizată în alte 6 centre, din Ploieşti şi Câmpina.

6 liceeni din Prahova au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la Bac

La proba de astăzi vor fi aplicate măsuri draconice de supraveghere. „În primul rând, în majoritatea sălilor de examen vor fi montate camere video menite să urmărească orice mişcare a candidaţilor. De asemenea, dacă au de gând să folosească tehnologia modernă de copiat, ar putea avea o mare surpriză. Specialişti ai SRI ar putea veni în şcoli cu aparatură de bruiaj şi interceptare", ne-a dezvăluit Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Şcolar Prahova, câteva dintre metodele anti-copiat.

Observatori de la ONG-uri

Totodată, pe lângă profesorii asistenţi, în clase vor fi observatori din partea unor ONG-uri care au vrut să participe la bacalaureat şi care vor fi repartizaţi în săli pe baza unei trageri la sorţi. „Va fi un examen corect care va reflecta cu multă exactitate pregătirea absolvenţilor noştri", este de părere Gheorghe Borovină.

Elevii care vor fi prinşi în timp ce copiază vor fi daţi afară de la probe şi nu vor mai putea să se înscrie la bac timp de două sesiuni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite