Ploieşti: Nu s-a obţinut finanţare pentru apartamentele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările vor fi contractate doar în momentul în care un bloc va fi ocupat în proporţie de 70%, în aşa fel încât să fie depus avansul la bancă.

Citeşte şi:
Preţul unor garsoniere a ajuns şi la 20.000 de euro


Deşi a trecut o lună de când reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au deschis lista de înscrieri pentru ploieştenii interesaţi de cumpărarea unei locuinţe, nimeni nu a reuşit să obţină până acum finanţare de la bănci.

„Avem 58 de persoane care au venit şi au depus solicitări pentru blocurile care se vor construi pe strada Cosminele. Însă, nicio persoană nu a venit cu solvabilitatea de la bancă”, ne-a declarat Marian Zlatan, dirigintele de şantier pe judeţul Prahova al ANL. Dintre cele 58 de persoane, aproximativ 40% reprezintă tineri care au vârste de până în 35 de ani.

Majoritatea persoanelor interesate au optat pentru un apartament cu două camere. Pentru ca lucrările să înceapă este necesar ca 75 de persoane să se prezinte la reprezentanţii ANL cu finanţarea acordată de către bănci. Cel mai probabil, după cum ne-a spus dirigintele de şantier, lucrările vor demara de la anul.

Preţuri între 28.000 şi 100.000 de euro
Ansamblul de locuinţe de pe strada Cosminele va cuprinde patru blocuri cu 115 apartamente care vor fi realizate în termen de doi ani de la data semnării contractelor de construire.

Cei care vor să se înscrie pentru o locuinţă ANL trebuie să se prezinte la camera 703 a Palatului Administrativ, etajul şapte, cu un formular tip pe care îl pot procura de la oficiul poştal.Programul de lucru este este luni şi joi, între orele 14.00-16.30.

Conform estimărilor făcute de reprezentanţii Agenţiei, o garsonieră va costa între 28.273 şi 38.386 euro, un apartament cu două camere între 37.719 şi 49.770 euro, un apartament cu trei camere între 71.350-65.908 euro, iar unul cu patru camere va avea preţuri pornind de la 80.093 şi până la 98.778 euro.

Apartamente ANL în lucru
Reprezentanţii ANL mai au în lucru, la Ploieşti, două ansambluri de locuinţe în cartierul Libertăţii. Este vorba despre 240 de apartamente, dintre care 140 vor fi predate Primăriei pentru închiriere. Termenele de finalizare ale celor două lucrări sunt anul 2010 pentru apartamentele deja contractate prin credit ipotecar şi 2011 pentru imobilele care vor fi folosite pentru închiriere.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite