ALARMANT. Săptămâna şi violul, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedofilul Marius Frumuzache s-a predat Poliției pe 3 iulie. Foto Alex Policală
Pedofilul Marius Frumuzache s-a predat Poliției pe 3 iulie. Foto Alex Policală

Potrivit unor statistici întocmite de către Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, care fac referire la anul 2010 şi primele opt luni ale lui 2011, în în judeţul nostru este raportat, în fiecare săptămână, câte un viol.

Nu mai puţin de 61 de violatori au fost reclamaţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, informează observatorulph.ro. Din totalul infracţiunilor de viol sesizate autorităţilor, 35 de astfel de fapte s-au petrecut în mediul rural, acolo unde şi educaţia are un nivel mai scăzut, iar 26 de violuri s-au petrecut în mediul urban. Şapte dintre acestea au avut loc, pe tot parcursul anulului 2010, în Ploieşti.

În primele opt luni ale anului 2011, pe raza judeţului nostru au fost semnalate deja 52 de fapte de viol. Şi în cazul acesta mediul rural deţine topul, cu 29 de violuri. În ceea ce priveşte mediul urban, de la începutul anului şi până la finalul lunii august, au avut loc 23 de violuri, dintre care şapte în Ploieşti.

„În toate cazurile, suspecţii de comiterea acestor infracţiuni au fost identificaţi. Ei sunt, în prezent, în cercetări care se află în diferite stadii de soluţionare. Sunt şi dosare penale care au fost soluţionate integral, în cauză fiind făcute propuneri procedurale către unitatea de parchet, respectiv instanţa de judecată", a declarat, pentru observatorulph.ro, Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Prahova. În  evidenţele IJP Prahova, „cauzele penale privind infracţiunile sesizate de viol se centralizează sub forma infracţiunii consumate, fără a se putea evidenţia cauzele sesizate în stadiul de tentativă".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite