5 cazuri noi de gripă porcină în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahova rămâne foarte sus în topul naţional al evoluţiei gripei şi în această săptămână, cu şapte cazuri, dintre care 5 de AH1N1, şi două obişnuite, de tip B, conform raportărilor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

Doar locuitorii din Bucureşti, Iaşi şi Hunedoara întrec prahovenii la gripă în ultima săptămână, o evoluţie generală la nivelul întregii ţări peste valorile maxime aşteptate. Din fericire, nici unul dintre cazurile nou apărute în Prahova nu a avut o evoluţie gravă, care să conducă la decesul pacienţilor.

Nu la fel de bine se prezintă situaţia infecţiilor respiratorii, într-o singură săptămână fiind înregistrate 7.155 de cazuri, dintre care 136 au necesitat internarea, precum şi cea a pneumoniilor, fiind raportate 1.141, dintre care 177 cu internare.

Diminuare în perioada următoare

Sunt şi veşti bune pentru că, în perioada următoare, în condiţiile încălzirii vremii, medicii se aşteaptă la o diminuare a numărului de infectări cu virusul gripal. „Am sesizat încă de săptămâna aceasta o uşoară scădere şi este şi normal pentru că sezonul de gripă se apropie de final. În perioada următoare cazurile se vor diminua până la dispariţia lor totală", ne-a dat asigurări Cristian Vintilescu, directorul  Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

De la începutul sezonului de gripă, în Prahova au fost contabilizate peste 20 de cazuri de îmbolnăviri cu AH1N1, dintre care două s-au soldat cu deces, din cauza complicaţiilor apărute pe seama unor afecţiuni mai vechi, precum şi câteva zeci de mii de infecţii acute respiratorii.

Potrivit reprezentanţilor ministerului Sănătăţii, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală. În Prahova, există la ora actuală aproximativ 850 de doze de vaccin antigripal.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite