480 de “nevăzători” din Prahova au permise de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de prahoveni, cu probleme de vedere, şofează bine mersi pe drumurile publice, deşi, în mod normal, abia dacă văd la câţiva metri.

Este rezultatul unui control demarat de reprezentanţii Prefecturii Prahova în urmă cu aproximativ o lună, când aceştia au dispus verificări la Serviciul de Permise Auto din cadrul instituţiei în cazul a peste 5.000 de persoane care au certificate de gradele I şi II pentru probleme cu vederea şi auzul, existând suspiciunea că sunt beneficiari de indemnizaţii de handicap, fără drept.

Rezultatul? 10% dintre ei au certificate de handicap vizual, ceea ce înseamnă că fie au permis, deşi starea de sănătate nu le permite să se urce la volan, fie că au beneficiat în mod ilegal de indemnizaţii. "Prefectul a dispus instituirea unei comisii medicale la Spitalul Municipal Ploieşti care să reanalizeze dosarele şi, în funcţie de rezultate, cei 480 de prahoveni trebuie să restituie sumele încasate fără drept, fie îşi vor pierde permisele de conducere", ne-a declarat Mihai Condrescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova.

Confruntarea CNP-urilor

Verificarea s-a făcut extrem de simplu, prin confruntarea CNP-urilor persoanelor cu handicap vizual şi auditiv în bazele de date ale Serviciului Public Comunitar, Permise şi Înmatriculări Auto Prahova.

În mod normal, medicii de familie trebuie să înştiinţeze Poliţia atunci când un pacient se află în incapacitatea de a conduce vehicule din cauza acuităţii vizuale reduse.

O persoană cu handicap vizual de grad I sau II beneficiază lunar de o indemnizaţie cuprinsă între 30 şi 290 de lei, iar dacă sumele au fost încasate pe nedrept, aceştia trebuie să le restituie retroactive pentru toată perioada cât au beneficiat de ele.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite