Update: 8 sate fără curent electric. 23 de localităţi din Prahova nu au avut azi-noapte electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua noapte consecutiv, 23 de localităţi din Prahova nu au avut energie electrică din cauza defecţiunilor produse la liniile Electrica Muntenia Nord din cauza chiciurii şi a vântului, informează Mediafax.

ORA 15.00

La ora 14.00 mai erau înregistrate avarii doar în opt localităţi din sudul judeţului. 29 de echipe de intervenţie Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze defceţiunile.

ORA 11.00

Locuitorii din 23 de sate din Prahova şi-au petrecut noaptea în beznă, după ce muncitorii de Electrica Muntenia Nord au abandonat aseară reparaţiile din cauza rafalelor de vânt şi a chiciurii depuse pe liniile electrice. Între timp, aceştia s-au reapucat de treabă, 12 echipe de intervenţie fiind mobilizate în judeţ, astfel că în această dimineaţă, numărul localităţilor afectate ajunsese la 18. Satele Hăbud, Cărbunari, Poienarii Rali, Poienarii Apostol, Crivina, Gorgota, Pucheni erau total neelectrificate, pe când Potigrafu, Puchenii Mari, Puchenii Moşneni, Balta Doamnei, Bâra, Buda, Olari, Sicrita, Palanca, Fânari şi Gherghiţa erau doar parţial nealimentate.

Remediere până seara

Intervenţia echipelor este foarte dificilă nu doar din cauza condiţiilor atmosferice, ci şi din cauza faptului că unele din zonele în care au apărut defecţiunile sunt împădurite, fapt care îngreunează lucrul muncitorilor. Potrivit comunicatului remis în această dimineaţă, reprezentanţii Eletrica speră ca până la lăsarea întunericului toate localităţile amintite să fie reconectate la reţeaua de aliementare cu energie electrică.

ORA 9.00

Potrivit purtătorului de cuvânt al Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA, Elisei Scirenco, echipele de intervenţie ale Electrica nu au reuşit să repare, în cursul zilei de joi, toate defecţiunile apărute în reţeaua de alimentare cu electricitate.

Conform sursei citate de Mediafax, 14 echipe ale Electrica au lucrat toată ziua pe teren şi au reuşit să repare defecţiunile pe reţeaua care alimentează 31 din cele 54 de localităţi care în noaptea de miercuri spre joi au rămas fără electricitate. Alte 23 de localităţi, în special din sud-estul judeţului nu au avut energie electrică pentru a doua noapte consecutiv.

"Chiciura este în cantităţi atât de mari încât în foarte multe zone s-au rupt firele conductoare. În unele zone echipele au reparat defecţiunile, iar astăzi (joi - n.r.) după-amiază a venit un nou front atmosferic în urma căruia firele s-au defectat ori s-au rupt din nou, în urma echipelor", a declarat Mediafax Elisei Scirenco.

Intervenţiile au fost reluate în cursul acestei dimineţi.

Scirenco a precizat că intervenţia echipelor este foarte dificilă nu doar din cauza condiţiilor atmosferice, ci şi din cauza faptului că unele din zonele în care au apărut defecţiunile sunt împădurite, fapt care îngreunează lucrul muncitorilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite