16 şcoli din Prahova nu au aviz sanitar de funcţionare, dar îşi vor primi elevii la 13 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două unităţi de învăţământ preuniversitar din Ploieşti şi alte 14 şcoli prahovene din mediul rural nu au obţinut nici până la această dată autorizaţiile sanitare de  funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Printre cele mai frecvente nereguli semnalate în urma controalelor efectuate  de specialişti fac referire la aspectul exterior şi interior al acestor unităţi: garduri rupte, geamuri, bănci şi table sparte, uşi şi pereţi deterioraţi, şi curţi pline de gunoaie. Cele două unităţi  din Ploieşti care nu au  primit undă verde din partea DSP sunt Şcoala 13 din cartierul Radu de la Afumaţi şi Şcoala nr. 19, din zona Mimiu. Şi în alţi ani, aceste unităţi au fost vandalizate de elevi, majoritatea de etnie romă.

„Trebuie să o desfiinţeze. Au reparat gardul, şi, la nici o săptămână de atunci, l-au rupt şi mai rău decât era înainte. Mai bine ar face un azil de bătrâni aici, decât şcoală. Sunt mulţi copii de etnie romă care distrug tot ce întâlnesc în calea lor şi nu le poţi zice nimic pentru că îţi sparg ferestrele de la casă cu pietre", a spus Elisabeta Ioniţă, o ploieşteancă de 60 de ani, care locuieşte în vecinătatea Şcolii nr 13, din Radu de la Afumaţi.

image

Cu toate neregulile depistate la unităţile de învăţământ din judeţ, conducerea Inspectoratului Şcolar Prahova susţine că acestea vor putea funcţiona pe baza declaraţiilor pe propria răspundere eliberate de directori.

"Toate şcolile îşi vor deshide porţile la 13 septembrie, în afară de cele 27 care au fost defiinţate. Nu sunt probleme deocamdată, şi transportul elevilor din mediul rural este asigurat, noi vom verifica pe parcurs dacă s-au pus la punct cu normele igienico-sanitare actuale", a declarat profesorul Gheorghe Borovină, inspector şef la ISJ Prahova.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite