16 persoane sunt audiate la DIICOT Ploieşti pentru escrocherii financiare de zece milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Ploieşti au destructurat o grupare infracţională specializată în  obţinerea  de beneficii financiare substanţiale prin fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar-bancare frauduloase, care acţiona pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.

Cei nouă indivizi care făceau parte din grupul al cărui lider  se numeşte Nicolae Cheapchie au  indus în eroare  reprezentanţii mai multor firme de leasing şi ai unor societăţi comerciale şi bancare, cu ocazia încheierii unor contracte,pentru a face rost de bani. Valoarea prejudiciului este estimată la 10.000.000 lei. 

Procurorii au efectuat în această dimineaţă şase percheziţii domiciliare pe raza judeţului Prahova,şi au condus la Parchet, pentru audieri, nu mai puţin de 16 persoane. Pentru a recupera o parte din prejudiciu, oamenii legii au instituit sechestrul asigurator asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutieră, a unui teren şi a unui număr de şapte imobile situate în  Ploieşti.

Membrii grupării infracţionale sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional  organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite