UPDATE Circulaţie închisă DN 1D, Albeşti – Urziceni. 4500 de prahoveni izolaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localitatea Ciorani, izolată joi dimineaţă, are acces, de la prânz, la DN 1D. FOTO Adevărul Ploieşti
Localitatea Ciorani, izolată joi dimineaţă, are acces, de la prânz, la DN 1D. FOTO Adevărul Ploieşti

Deşi Prahova a ieşit de sub coduri, ninsorile şi viscolul au izolat localităţi şi au provocat numeroase avarii în alimentarea cu energie electrică. Circulaţia a fost închisă pe un drum naţional şi mai multe drumuri judeţene

UPDATE ORA 19.40

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 19.30, Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti a fost redeschisă circulaţiei publice, fără restricţii de tonaj.

Traficul pe acest tronson de autostradă se desfăşoară în condiţii de iarnă.

UPDATE ORA 19.00

Traficul pe DN 1D, Albeşti (Prahova) - Urziceni (Ialomiţa) a fost închis. Accesul nu mai este permis joi seară nici măcar riveranilor care locuiesc în zonă.

Circulaţia rămâne închisă şi pe Autostrada A 3, Bucureşti - Ploieşti.

4.500 de locuitori rămân izolaţi la Boldeşti - Grădiştea şi parţial în Baba Ana.

UPDATE ORA 14.45

Numărul avariilor Electrica a scăzut joi, după prânz, la 2.289 consumatori afectaţi în localităţile Proviţa de Sus şi Proviţa de Jos.

Circulaţia pe drumurile judeţene din sudul judeţului se desfăşoară în continuare îngreunat, în condiţii de iarnă.

UPDATE ORA 12.15

Situaţia se ameliorează treptat în Prahova. Numărul de avarii Electrica a scăzut, până joi la prânz, la 5.225 consumatori afectaţi în localităţile Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Comarnic.

Circulaţia pe DN 1D a fost deschisă pe un singur fir, până la Ciorani, în coloană cu escortă de la Poliţia Rutieră.

Şi numărul de localităţi izolate s-a redus la două comune, Boldeşti-Grădiştea şi parţial Baba Ana, fiind afectaţi 4.500 de locuitori.

Localităţile Fulga şi Sălciile au acces asigurat spre DN 1D.

Se lucrează prioritar pentru degajarea drumurilor Mizil – Fulga şi Fulga – Sălciile.

ORA 11.45

Ultimele ore ale codului galben din Prahova, care a expirat la ora 10.00, au găsit, joi dimineaţă,
8.513 de prahoveni fără electricitate. Este vorba despre localităţile Brebu, Şotrile, Valea Doftanei, Telega, Poiana Câmpina, Măgureni, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Drăgăneasa, Comarnic. În aceste zone au fost trimise 20 echipe de intervenţie Electrica.

Spre deosebire de ziua de miercuri, când era permis accesul riveranilor pe DN 1D, Albeşti – Urziceni, cel puţin până la limita cu Prahova, joi dimineaţă, circulaţia pe acest drum judeţean a fost închisă temporar. În continuare este închisă şi Autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti.

Traficul a fost închis şi pe trei drumuri judeţene: DJ 100C Mizil – Fulga – Sălciile; DJ 102 D Mizil – Baba Ana – Grădiştea – Sălciile; DJ 102 H Mizil – Baba Ana – Amaru. Din această cauză, sunt izolate din punct de vedere al accesului rutier localităţile Boldeşti-Grădistea, Sălciile, Fulga, parţial Baba Ana (Satul Nou, Cireşanu, Condurăţeni), Ciorani. În aceste localităţi locuiesc 16.000 de persoane.

De asemenea, circulaţia se efectuează în condiţii foarte grele, de iarnă, pe următoarele drumuri judeţene: DJ 100 H Gura Vadului – Jugureni – Glod; DJ 102 R Gura Vadului – Călugareni; DJ 100 B Gherghiţa – Drăgăneşti – intersecţia între DJ 101 D şi DN 1D.

Autorităţile acţionează încontinuu pentru deblocarea drumurilor închise temporar şi curăţirea celor în care circulaţia se efectuează în condiţii foarte grele.

Vă mai recomandăm

Nici joi nu se învaţă în şcolile din Prahova. Propunere de suspendare a cursurilor şi pentru vineri

UPDATE 9.000 de oameni izolaţi de ninsoare în Prahova, alte câteva mii fără electricitate
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite