124 de obiecte de joacă noi ajung în parcurile ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Domeniului Public şi Privat a achiziţionat aceste obiecte contra sumei de 94.000 de lei de la o societate din Breaza.

Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti a achiziţionat luna trecută 124 de obiecte de joacă, constând în tobogane, balansoare şi leagăne, de la o societate comercială de profil din Breaza.

Valoarea investiţiei se ridică la 94.000 de lei, obiectele fiind amplasate în locurile de joacă  situate la Sala Sporturilor şi pe străzile Eroilor, Cameliei, în apropierea blocurilor 25 şi 30, Mărăşeşti, Căieni, Făcliei şi Biruinţei, precum şi în vecinătatea supermarketului Profi şi a Complexului Meşteşugăresc.

„Au fost schimbate obiectele de joacă mai mult sau mai puţin deteriorate din cauza timpului dar şi a vandalizării, amplasate în diferite locuri de joacă, în ultimii trei ani", explică purtătorul de cuvânt al ADPP Ploieşti, Adela Frăţilă.

Acţiune în derulare

În urmă cu câteva zile, reprezentnaţii firmei din Breaza care a câştigat licitaţia a început montarea obiectelor în Ploieşti.

Acţiunea se va încheia în data de 10 iulie, montajul acestora fiind inclus în preţ. Garanţia pe care firma o oferă pentru toboganele, balansoarele şi leagănele vândute către administraţia locală este cuprinsă între 3 şi 5 ani.

Obiectele vechi, ridicate din aceste locaţii, vor fi recondiţionate şi amplasate în alte spaţii de joacă, în funcţie şi de grupele de vârstă ale copiilor care frecventează aceste zone.

„Siguranţa copiilor noştri este foarte importantă pentru noi, dar pe unde am fost cu copilul meu, până acum, nu am văzut leagăne sau tobogane care să pună în pericol viaţa celor mici. Nu ştiu de ce era necesară o astfel de investiţie, mai ales că acum toată lumea încearcă să facă economii", explică Marius Tudor, un ploieştean aflat cu copilul într-unul din locurile de joacă amplasate în zona de Nord a municipiului.

Obiecte realizate în regie proprie

Cele mai multe dintre toboanele, balansoarele şi leagănele care sunt schimbate în cadrul acestui proiect au fost amplasate în ultimii ani în Ploieşti, fiind realizate în regie proprie de către angajaţii ADPP Ploieşti. Chiar dacă obiectele au fost fabricate în atelierele administraţiei, toate sunt avizate ISCIR şi deţin autorizaţii de funcţionare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite