Piteşti:Case inundate din cauza ploilor torenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Case inundate din cauza ploilor torenţiale
Piteşti:Case inundate din cauza ploilor torenţiale

Ploile torenţiale de azi-noapte şi din această dimineaţă au făcut prăpăd pe strada Trivale din Piteşti. Casele au fost inundate.  

S-au rupt norii în această dimineaţă şi parcă marea s-a revărsat, spun piteştenii ce locuiesc pe strada Trivale. Nivelul apei a atins în beciurile a două case şaptezece de centimetri. Toate borcanele cu dulceaţă, gem şi alte bunătăţi au fost distruse. Străzile erau pline de bălţi, iar oamenii alergau disperaţi dintr-o parte în alta să mai salveze câte ceva.
“Se formează cascadă”
Ieri dimineaţă, când s-au trezit, două familii ce locuiesc pe strada Trivale s-au trezit cu apa în curte şi cu beciurile inundate. Au sunat imediat la 112 şi în doar câteva minute la faţa locului au ajuns pompierii. Ore în şir, militarii s-au străduit cu motopompele să scoată apa din gospodării. Oamenii s-au ălâns că totul s-a întâmplat pentru că sistemul de canalizate nu face faţă unor ploi torenţiale. “A plouat cu găleata toată noaptea, dar nu mă aşteptam să se întâmple aşa. Canalizarea nu face faţă ploilor. Păi nu vedeţi cum curg apele?! Atunci când se revarsă în canal se formează o cascadă.”, ne-a spus în această dimineaţă unul dintre proprietarii afectaţi, Nicolae Vârjescu. Cumplit este faptul că oamenii nu trec pentru prima oară printr-o asemenea tragedie. “De fiecare dată când plouă ne intră apa în case. Sunăm la societatea Apă Canal. Vin oamenii desfund canalele, şi după aceea se ajunge la aceeaşi situaţie” , a mai precizat bărbatul. Muncitorii de la Apă Canal erau şi ei pe străzi şi munceau de zor. “Nu este vina noastră că se ajunge aici. Canalele nu fac faţă cantităţii mari de apă”, ne-a spus un muncitor.
Borcanele cu gem, dulceaţă şi compot înghiţite de apă
Cele două familii afectate de inundaţii nu mai pot recupera nimic din beciuri. “Am muncit degeaba. Am stat cu orele lângă aragaz să facem dulceaţă, gem, compot , să punem legume la borcane….. Toate sunt în apă. Noi acum ce să facem?! Nici nu putem cere despăgubire pentru nişte legume şi fructe şi nici nu ştim cui să-i cerem. ”, ne-a spus doamna Ioana, care se învârtea prin jurul beciului şi nu-i venea a crede. Pompierii au muncit ore bune pentru a scoate apa. “Nivelul apei a fost destul de ridicat, 70 de centimetri. Cu ajutorul motopompelor am reuşit să curăţăm şi să îndepărtăm ravagiul lăsat de ploi.”, ne-a spus Nicolae Bădiţă, plutonier adjutant din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite