Un week-end răcoros, la pescuit de păstrăv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păstrăvăria Brătioara vă așteaptă cu pește proaspăt
Păstrăvăria Brătioara vă așteaptă cu pește proaspăt

Hrănirea peştilor este un adevărat ritual la Păstrăvăria Brătioara. Foc de tabără, plimbări cu poneii și karaoke. De toate acestea puteţi avea parte dacă petreceţi un week-end la munte, la păstrăvăria de pe malul râului Brătioara.

Weekendul acesta este perfect pentru o escapadă la munte, la răcoare, unde să scăpați de aglomerația și aerul sufocant din oraş. Destinația pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână este una din păstrăvăriile din județ, acolo unde puteți să frigeţi pe grătar un peşte proaspăt, să vă relaxați ascultând susurul apei cristaline, limpede şi rece şi vă veţi bucura de priveliştea munţilor ale căror creste se înalţă falnice spre cer.

Păstrăvăria Brătioara este situată în localitatea Albeştii de Muscel, sat Cândeşti, la aproximativ 80 de kilometri de Piteşti și este amplasată pe cursul pârâului cu acelaşi nume.

16 lei kilogramul de păstrăv

Aici puteți înnopta liniștiți, având la dispoziţie 10 camere pentru preţul de 50 de lei de persoană, cu micul dejun inclus. Dacă sunteți pasionați de pescuit, puteți arunca momeala atât în lacurile special amenajate, cât şi în pârâul Brătioara. Dacă vreţi doar să cumpăraţi peşte, un kilogram de păstrăv proaspăt costă 16 lei.

Iubitorii de animale pot călări, reprezentanții pensiunii având cai blânzi şi ponei pentru cei mici. Seara se organizează un foc de tabără sau vă puteţi distra alături de prieteni la karaoke, fotbal de masă, şah sau table.

Ritualul de hrănire a peștilor
Un moment special este hrănirea peștilor care se desfășoară asemenea unui ritual spectaculos. La ora 18.30, îngrijitorul le aruncă peștilor mâncarea în apă, iar aceștia gonesc spre hrană, agitând aba care se învolburează asemenea unui vulcan pe punctul de a erupe.

Dacă vreţi să admiraţi îndeaproape frumuseţile munţilor Iezer puteţi face o drumeţie pe unul din traseele montane. Când vă veţi întoarce, seara, istoviţi după o zi de plimbat, puteţi degusta preparatele tradiţionale pregătite la păstrăvărie.

În localitate se află şi mina de calcar din care se extrage celebra piatră de Albeşti, folosită la construirea a numeroase monumente, printre care Arcul de Triumf din Bucureşti şi Mânăstirea Curtea de Argeş.

La câţiva zeci de kilometri mai sus, în comuna Dâmbovicioara, păstrăvăria  cu acelaşi nume vă aşteaptă să degustaţi peştele proaspăt care înoată în apele reci de munte. Bazinele adăpostesc păstrăv de difrite mărimi care poate fi achiziţionat la preţuri între 16 şi 18 lei, în funcţie de mărime. Printre obiectivele turistice pe care le puteţi vizita în zonă se numără Mausoleul Mateiaşi şi peştera Dâmbovicioara.

Păstrăvărie pe Valea Argeşului
O altă păstrăvărie unde puteţi pescui în voie este cea situată pe Valea Argeşului, în satul Oeşti, la aproximativ 45 de kilometri de Piteşti. Construită în 1974 şi renovată de curând, aceasta are 20 de bazine care produc anual aproximativ 30 de tone de peşte. Şi aici kilogramul de peşte este la acelaşi preţ, respcetiv 16 lei. În plus, în zona Curtea de Argeş sunt o mulţime de obiective turistice care pot fi vizitate şi anume: Mânăstirea Curtea de Argeş, Biserica Domnească, Cetatea Poienari, barajul Vidraru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite