Un tată și fiul său au fost la un pas de înec după ce barca lor s-a spart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O simplă plimbare cu barca pe râul Argeș se putea sfârși tragic pentru un piteștean și fiul său. Bărbatul a vrut să-i ofere copilului său o seară la pescuit, dar barca lor s-a spart, iar cei doi au ajuns în apă.

Constantin Pavel, de 50 de ani și fiul său Lucian, de 8 ani, au ieșit aseară la o plimbare cu barca pneumatică pe râul Argeș. La un moment dat barca în care cei doi piteșteni se aflau s-a spart, iar ei au ajuns în apa rece.

Norocul celor doi a fost că paznicul unui depozit de fier de pe strada Depozitelor a observat ce s-a întâmplat. Bărbatul a sunat imediat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor, apoi a pus mâna pe o creangă și le-a întins-o celor doi, ajutându-i astfel să iasă la mal, până la venirea militarilor.

“Țipa unu peste râu și l-am auzit de aici. Când m-am dus era cu barca spartă. Am luat o creangă și i-am întins-o ca să iasă la mal. Tremura ca varga”

Tatăl și băiatul său intraseră în stare de hipotermie. Medicii le-au acordat primul ajutor și i-au transportat de urgență la spital pentru investigații.

“Este hipotermic. A înotat mult și a stat mult în apă cu temperatura scăzută. Este în curs de investigare pentru că avem câteva analize care sunt destulde suspecte. A consumat și un pic de alcool și asta s-ar putea să fie cauza. Copilul era stabil și a fost dus la Pediatrie pentru investigații”, a declarat dr. Gheorghe Frătoaica, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite