Piteşti:Piteştiul va avea din 15 septembrie parcare supraetajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Parcarea supraterană este ocupată în proporţie de 74%
Piteşti:Parcarea supraterană este ocupată în proporţie de 74%

Vom avea 330 de noi locuri de parcare în centru.La jumătatea lunii viitoare va fi dată în folosinţă  parcarea supraterană din spatele Bisericii Mavrodolu.

 Înainte de 1989  aici se turnase temelia unui bloc de locuinţe. După Revoluţie, lucrările au fost stopate. Ani buni, spaţiul din spatele Bisericii Mavrodolu,  a stat nevalorificat. O constucţie începută şi neterminată, despre care puţini mai ştiau cu ce destinaţie fusese gândită, devenise spaţiu de creaţie pentru puştii cu ceva talent artistic care coloraseră cu grafitti betoanele gri.  Un spaţiu generos din zona centrală ce putea fi demult transformat în câteva sute de locuri de parcare, a aşteptat prea mult timp să devină util.

  În a primăvara anului trecut, firma Kranz Eurocenter, cea care a câştigat licitaţia pentru construirea primei parcări supraterane din Piteşti, a inceput lucrările pentru realizarea unei investiţii de circa 9 milioane lei, suportată de la bugetul local. 

 Pe ultima sută de metri

Vestea bună este că  lucrarea va fi în sfârşit finalizată. Autorităţile locale au anuntat că parcarea supraterană va fi gata până pe 15 septembrie.
,, Vom avea 330 de noi locuri de parcare pe trei nivele. Această parcare este menită să rezolve, dacă nu total, măcar parţial problema parcărilor în zona centrală” , spune viceprimarul Cornel Ionică.

“Trebuiau să termine mai întâi parcarea şi apoi să se pună cu amenzile pe noi”
 E adevărat  că dacă ai o treabă în zona centrală poţi să te-nvârţi mult şi bine că tot n-ai unde să-ţi laşi maşina.  De-o parte şi de alta a străzii,  indicatoarele albastre te averizează că vehiculul parcat pe marginea carosabilului, pe trotuar sau pe  spaţiul verde va fi ridicat. Şi, ca să te convingă, îţi oferă şi lista  cu  banii pe care  va trebui să-i scoţi din buzunar ca să-ţi recuperezi autoturismul. Până la 300 de lei.

 ,, Trebuiau să termine mai întâi parcarea şi apoi să se pună cu amenzile pe noi. După mintea lor, când vin în centru, ar trebui să iau maşina în spate sau s-o las în faţa blocului, dacă am unde, că nici acolo locuri de parcare nu sunt suficiente. Atâta vreme cât imi plătesc taxele la Primărie, normal ar fi să mi se şi asigure loc de parcare.”,  spune Marius Cosmescu, 43 de ani, inginer.

 Ceva toleranţă

Sutele de şoferi nemulţumiţi că li se ridică maşinile după ce sunt forţaţi să parcheze illegal,  i-au mai “îmbunat”  cu reclamaţiile lor pe edilii locali:
“Pâna la finalizarea lucrărilor, maşinile care ocupă spaţiul de pe marginea benzilor de circulatie din zona Casa Cărţii - Finanţele Publice - Garda de Mediu nu vor mai fi ridicate de firma specializata in acest sens.” , spune Viceprimarul Cornel Ionică.

  Aşadar,  până pe 15 septembrie puteţi ignora panourile care vă avertizează că maşina vă va fi ridicată.  

Noua parcare va fi cu plată
 In zona centrală, exceptând spaţiile de la blocuri care au această destinaţie,  există cca 4200 de locuri de parcare, majoritatea cu plată. Pentru o oră de parcare, tariful este de un leu  şi, cel mai probabil, aşa va fi şi în cazul celor 330 de noi locuri de parcare ce vor fi date în folosinţă la jumătatea lunii viitoare.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite