Pitesti: 10 persoane şi-au recâştigat carnetele auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Argeş a înaintat către Instanţă ordinele de suspendare a permiselor auto, iar Tribunalul a dat câştig de cauză contestatarilor .

Scandalul “Mită pentru permise auto în Argeş” este departe de final. Prefectura Argeş pierde pe bandă rulantă procesele în care s-a cerut suspendarea dreptului de a conduce. Până acum, zece şoferi aflaţi în această situaţie au câştigat în instanţă.


Peste 4.000 de persoane suspectate că au obţinut carnetul contra unor sume de bani

În vara anului trecut, conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş a fost decapitată. 22 de persoane sunt arestate, printre care şi şeful, comisarul Codruţ Vlăsceanu. Tot scandalul a izbucnit ca urmare a unor interceptări telefonice. Astfel, procurorii anticorupţie au stabilit că poliţiştii de la Permise şi-au strâns averi colosale, pe care nu le-au putut justifica prin veniturile lunare. În jur de 4.000 de persoane sunt suspectate că au obţinut carnetul de conducere contra unor sume de bani. Pe lista celor care ar fi dat bani pentru a deveni şoferi se află şi nume sonore cum ar fi primarul sectorului 4 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, manelistul Vali Vijelie, dar fotbaliştii Cosmin Moţi şi Adrian Ropotan.

Au dreptul să conducă până la judecarea pe fond
 
Prefectura Argeş a cerut până în momentul de faţă suspendarea permiselor de conducere pentru 421 de persoane. Aproape toate ordinele de suspendare emise de prefectul Marcel Proca au fost atacate în Instanţă. În zece cazuri, magistraţii de la Tribunalul Argeş s-au pronunţat şi le-au dat câştig de cauză. Ca urmare, aceştia au dreptul să conducă până la soluţionarea pe fond a dosarelor, în care se cere anularea carnetelor de conducere. “În prezent sunt foarte multe cereri de contestaţie pe rol. În acest moment, zece au fost soluţionate în favoarea persoanelor pentru care se cerea suspendarea permiselor. Ca urmare, acestea au dreptul să conducă până la o hotărâre definitivă pe fond”, ne-a spus în această dimineaţă judecătorul Antoaneta Duţă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Argeş. În toate aceste cazuri, Prefectura Argeş va depune recursuri, a anunţat purtătorul de cuvânt, Cătălin Cârstea.


 Niciun nume sonor nu a formulat contestaţie
 
Numărul persoanelor care au depus contestaţii la adresele întocmite de prefectul de Arges este extrem de mare. Tocmai de aceea, acestea se vor judeca inclusiv în perioada de vacanţă judecătorească. Deocamdată, numele sonore din dosarul “Mită pentru premise auto” nu au făcut contestaţii la suspendarea carnetului, însă mai au suficient timp pentru acest lucru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite