Cum puteţi beneficia de pensia de urmaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a un rămâne fără pensie de urmaş, elevii sau studenţii care beneficiază de aceasta trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii Argeş adeverinţa de elev/student.

Copiii până în 16 ani care sunt la liceu sau la şcoala postliceală trebuie să ducă o adeverinţă de elev, în care să se menţioneze forma de învăţământ, eliberată după începerea anului şcolar şi cuponul de pensie până la data de 30 septembrie. În care să se menţioneze forma de învăţământ.

Studenţii trebuie să prezinte până pe 6 ocotmbrie o adeverinţă în care să se precizeze forma de învăţământ (zi, seral, ID), eliberată de unitatea de învăţământ după începerea anului universitar.

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 16 ani în anul şcolar 2011-2012, adeverinţa de elev (eliberată de unitatea de învaţământ în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani) şi cuponul de pensie vor fi depuse în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani.

Cei care beneficiază de pensia de urmaş riscă suspendarea acesteia dacă un respectă termenele pentru depunerea actelor, iar reluarea plăţii se face în luna următoare de la prezentarea documentelor solicitate şi vor primi retroactiv suma datorată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite