Proxeneţilor de la Câmpulung nu le place nici arestul la domiciliu. Tribunalul Argeş judecă miercuri contestaţiile la executare depuse de 10 dintre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Argeş urmează să se judece miercuri, 4 ianuarie 2017,  contestaţiile la executare formulate de 10 dintre proxeneţii de la Câmpulung (Alexandru Florin Costea, Robert Mădălin Costea, Ionuţ Adrian Preda, Marian Bogdan Preda, Nicolae Sorin Oltean Marta, Ionuţ Alexandru Gaşcu, Georgian Robert Lungeanu, Cosmin Ionuţ Năstăsoiu, Mihail Claudiu Enache şi Petre Bogdan Pîrlici).

Aceştia, împreună cu ceilalţi 15  indivizi din Câmpulung arestaţi în octombrie anul trecut pentru proxenetism sunt acum cercetaţi în arest la domiciliu.

După ce au petrecut în arestul poliţiei mai bine de două luni, indivizii au cerut continuarea cercetărilor sub control judiciar sau sub măsura arestului la domiciliu, iar pe 8 decembrie 2016, când s-au judecat contestaţiile, Tribunalului Argeş le-a dat o decizie favorabilă, trimiţându-i în arest la domiciliu.

La sfârşitul anului trecut, la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, instanţa a decis ca 13 dintre inculpaţii în dosarul de proxenetism să fie cercetaţi în continuare în stare de arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu data de 7 ianuarie 2017.  Este vorba despre Ionuţ Cătălin Bejan, Ionuţ Adrian Preda, Marian Bogdan Preda, Eduard Mihai Lică, Florin Lungu, Georgian Robert Lungeanu, Cezar Marius Nicolae Dragnea, Mihail Claudiu Enache, Claudius Dumitrescu, Nicolae Sorin Oltean Marta, Cosmin Ionuţ Năstăsoiu, Mihai Răzvan Badiu şi Dumitru Flavius Mărgescu.

Anterior, trei persoane din grupul celor 25 ceruseră, fără succes, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Alţi trei inculpaţi au cerut Judecătoriei din Câmpulung executarea contestaţiei la executare, însă instanţa şi-a declinat competenţa, iar dosarul a ajuns la Tribunalului Argeş, acolo unde  au formulat contestaţie la executare şi cei 10 bărbaţi amintiţi la început.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în majoritate minore, în state ale Uniunii Europene. Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut peste 3.000.000 de euro.

Reamintim că Poliţia Câmpulung Muscel a pus sechestru de 3 milioane de euro pe bunurile celor 26 de indivizi cercetaţi în arest şi pe bunuri aparţinând altor 5 persoane cercetate în libertate. Este vorba de 11 vile, în valoare de peste două milioane de euro, 26 de maşini de lux şi o motocicletă Harley Davidson, în valoare totală de 653.000 de euro, dar şi de 82.000 de euro, 32.000 de lei, o jumătate de kilogram de bijuterii., 18 ceasuri şi 114 volane auto, precum şi un pistol de calibru 9 mm deţinut ilega, plusi 6 cartuşe.

O parte dintre cei 25 de bărbaţi arestaţi în acest dosar, dar şi membri ai familiilor acestora au cerut în instanţă să le fie ridicate sechestrele asiguratorii puse pe o parte bunurile reţinute prin ordonanţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite