Piteşti:Tranşeele de pe principalele artere de circulaţie dau bătăi de cap şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Tranşeele de pe principalele artere de circulaţie dau bătăi de cap şoferilor
Piteşti:Tranşeele de pe principalele artere de circulaţie dau bătăi de cap şoferilor

Calea Craiovei , Bulevardul Nicolae Bălcescu,  Fraţii Goleşti,  străzile  Gârlei, Zamfireşti,  Vasile Lupu şi Mărăşeşti sunt doar câteva dintre cele 11 zone ale Piteştiului  transformate în şantiere. Lucrările de canalizare efectuate prin progreamul ISPA vor mai dura cel puţin o lună.

Lucrările ISPA de realizare a unei canalizări pluviale pe Calea Craiovei au dat şoferilor cele mai mari bătăi de cap. Traficul a fost deviat parţial  pe Strada Fraţii  Goleşti care, între timp,  s-a ales şi ea cu o lucrare ISPA,  efectuată în prelungirea străduţei care leagă această arteră de B-dul Republicii.  Deşi iniţial se anunţase că sensul de urcare pe Calea Craiovei va fi redat circulaţiei în septembrie, şansele ca acest lucru  să se mai întâmple sunt nule.

,, A existat o perioadă de vreo trei săptămâni  în care salariaţii firmei portugheze care efectuează lucrările ISPA nu au mai lucrat pentru că nu şi-au mai primit salariile. Lucrările au fost reluate, insă vor mai dura ceva timp. Noi sperăm ca pe 15-20 octombrie să redăm traficului Calea Craiovei”,  spune  Cornel Ionică, viceprimar al Municipiului Piteşti.

“E greu, foarte greu  de când cu închiderea sensului de urcare spre cartierul Craiovei. Vara a mai fost cum a mai fost, lumea era plecată în concediu,  autobuzele circulau mai rar, acum au început şcolile, oamenii merg la muncă, parcă s-a dublat numărul maşinilor.” , spune Iulian Popa , 46 de ani, şofer. 

Încă trei săptămâni mai durează lucrările pe B-dul Nicolae Bălcescu
Toată vara şoferii au înjurat traficul infernal de de B-dul Niocolae Bălcescu. Nici lucrările ISPA efectuate aici nu s-au încheiat ,,până în toamnă” , aşa cum spera toată lumea.

,, Aici este vorba de introducerea unei canalizări cu diametrul de 600 de mm.  Ar mai fi de lucrat pe un tronson  de vreo 200 de metri. Asta înseamnă că în cca. trei  săptămâni,  lucrările s-ar putea încheia”, spune viceprimarul.

Şantiere prost organizate
“Decât să mergi cu maşina pe Nicolae Bălcescu, mai bine o iei la pas.  Înţeleg că e nevoie şi de astfel de lucrări, dar şantierele au fost prost organizate. Puteau să sape tranşeele astea pe rând, nu toate de-o dată. Sunt prea multe lucrări începute şi neterminate” , spune Marius Chiran, 29 de ani, şofer.

În această perioadă se execută lucări de asfaltare şi pe străzile Mărăşeşti şi Trivale. Circulaţia se defăşoară deviat, pe un singur sens, spre disperarea celor aflaţi la volan, care aşteaptă în trafic zeci de minute până travsersează zona.

 „Stăm la coadă în trafic de înnebunim! Dimineaţa este groznic pentru că toată lumea se grăbeşte să ajungă la serviciu.”, spune Eduard Stroe (34 de ani), şofer.

După Mărăşeşti şiTrivale, deranjul se va muta pe străzile Smeurei, Banatului, Banu Mărăcine, 1 Decembrie, Alunului şi Calea Câmpulung. Sunt ultimele tronsoane unde se va turna covor asfaltic în acest an.

 Restricţii la autorizaţii
 Autorităţile locale au ajuns şi ele la concluzia că sunt prea multe lucrări începute şi neterminate

„Nu mai dăm nicio autorizaţie de deschidere a unui nou şantier până când nu vedem covor asfaltic peste actualele gropi.”, spune viceprimarul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite