Un primar argeşean a fost condamnat la 12 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs

Edilul comunei Corbeni a fost condamnat vineri de Judecătoria Curtea de Argeş la 12 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie. Alături de primarul Daniel Dincuţă a mai fost condamnat pe aceeaşi perioadă şi Daniel Ungureanu, fost consilier local la Corbeni.


Cei doi sunt acuzaţi că au deturnat fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Se pare că primarul a concesionat un teren în perioada 2007-2008 unui partener, acesta obţinând fonduri de la APIA care erau folosiţi ulterior în alte scopuri decât pentru lucrări agricole. În urma unor controale neregulile au ieşit la suprafaţă.


 “Îi obligă, în solidar, pe inculpaţi să plătească Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 305.186,03 lei, din care 224.672,43 lei reprezintă debit principal, iar 80.513,60 lei reprezintă accesorii la acesta, sumă la care se vor adăuga accesoriile aferente până la data achitării integrale a debitului”, se precizează în hotărârea dată de magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeş. 


Instanţa a decis menţinerea sechestrului asupra bunurilor celor doi inculpaţi până când aceştia vor plăti APIA suma datorată.


Edilul şi fostul consilier local de la Corbeni mai au o şansă de a anula decizia magistraţilor dacă formulează recurs la Curtea de Apel Piteşti, urmând ca instanţa superioară să dea o decizie definitivă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite