Piteşti:Piteştenii preferă numele de sfinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Piteştenii preferă numele de sfinţi
Piteşti:Piteştenii preferă numele de sfinţi

Cele mai solicitate nume pentru botezurile din zilele noastre sunt alese după sfinţii Maria, Mihail şi Gabriel, Elena şi Ion.

Numele Elvis a fost în vogă în anii `70-`80. „Elvis nu mai este de actualitate în Piteşti, spre deosebire de acum 30-40 de ani, când 30% dintre nou-născuţi erau botezaţi cu numele regelui rock-n-rollului, Elvis Presley Acum părinţii preferă să-şi pună copiii sub protecţia unui sfânt“, spune directorul Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei Argeş, Viorel Badea.

Din datele furnizate de Serviciul Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei (SCLEP), reiese că Maria este cel mai des întâlnit nume în ultimii ani în Piteşti. „Estimativ, 50% din certificatele de naştere eliberate în acest an au menţionat numele Maria şi derivatele acestuia: Marin, Marinică, Mariana sau Mărioara“, precizează şefa SCLEP Piteşti, Daniela Maria Trandafirescu, aflată şi ea printre miile de piteşteni cu nume de sfânt.

"Maria este un nume frumos, românesc"
În urmă cu o lună şi jumătate, cuplul Marin şi Lăcrimioara David, din Piteşti, a trecut pe la Starea Civilă pentru a imprima pe certificatul de naştere al primului lor copil numele Maria. „Pe fetiţa noastră o cheamă Maria. Este un nume frumos, românesc, pot spune, şi uşor de pronunţat. Soţul meu a insistat pentru acest nume, mai ales că şi el se află sub aripa ocrotitoare a Sf. Maria“, afirmă Lăcrimioara (28 de ani).

Conform statisticii, în topul numelor preferate de piteşteni, pe următoarele trei poziţii se situează cei botezaţi după sfinţii Mihail şi Gabriel, Elena şi Ion.

CITAT:
„50% din certificatele de naştere eliberate în acest an au menţionat numele Maria şi derivatele acestuia: Marin, Marinică, Mariana sau Mărioara“
Daniela Maria Trandafirescu
Şefa SCLEP Piteşti

1651 de nou născuţi în 2009
Conform statisticii, pe locul doi în topul preferinţelor piteştenilor este numele Mihai, cu care îl poartă 10% dintre cei 1651 de nou născuţi în 2009. „Pe următoarele două poziţii sunt sfinţii Elena , cu o pondere de 8% şi  Ion, 5%”, completează directorul Serviciului Judeţean De Evidenţă a Populaţiei. În trecut, cele mai utilizate nume erau Gheorghe, Vasile sau Dumitru. Statistica a fost realizată pe baza celor 734 de certificate de deces înregistrate anul acesta.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite