Piteşti: Un poliţist a tras cu pistolul după un şofer băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer de la Poliţia Rutieră Piteşti a fost nevoit aseară să tragă un foc de armă în aer, după ce un şofer nu a oprit la semnalele lui. Zgomotul provocat de împuşcătură a băgat o femeie în spital

Poliţistul se afla în intersecţia din Târgul din Vale când a observat un autoturism Cielo ce era condus când pe o bandă când pe alta. Şi-a dat seama că este ceva în neregulă cu şoferul şi i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Conducătorul auto nu s-a conformat şi a apăsat acceleraţia şi mai tare. Poliţistul şi-a anunţat imediat colegii prin staţie şi au demarat cu echipajele după el. Şoferul a oprit pe o stradă din Parcul Ştrand, a coborât din maşină şi a încercat să sară gardul pentru a ajunge în curtea casei lui. Numai că în acel moment a fost prins de unul dintre oamenii legii. 
„Puteam să mor...sunt operată pe cord”
Şoferul, identificat ca fiind Iulian Călin, în vârstă de 46 de ani, a început să ţipe şi în acel moment peste 20 de oameni, rude de-ale lui, au ieşit pe stradă. Poliţiştii au fost înconjuraţi de către aceştia şi susţin că au fost la un pas să-i linşeze. De altfel, aşa a explicat şi ofiţerul de la Circulaţie că s-a văzut nevoit să scoată arma din dotare şi să apese pe trăgaci în plan vertical. În acel moment, mătuşa lui Iulian Călin, Elena Piţigoi, în vârstă de 60 de ani, s-a speriat îngrozitor şi i s-a făcut rău. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean, unde a rămas internată. „Sunt operată pe cord...Cum să nu mă panichez?! Puteam să mor pentru că eu nu am voie să trag nicio sperietură”, ne-a spus femeia în această dimineaţă de pe patul spitalului. Iulian Călin a fost reţinut de poliţişti şi testat cu etilotestul. Rezultatul a arătat că şoferul avea o alcoolemie de 0,28, bărbatul fiind cercetat penal. „Ofiţerul de la Rutieră a tras un foc de armă întrucât în jur de 25 de persoane au năvălit peste el în ideea că îl vor scăpa pe şoferul care nu a oprit la semnal”, ne-a spus inspectorul Robert Radu,   purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite