Fost polițist, arestat pentru că promitea permise de conducere analfabeților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş a fost arestat pentru 29 de zile după ce a fost denunțat de patru persoane cărora le-a cerut câte 2000 de euro pentru a le obține premise de conducere.

Ovidiu Cătălin Zaidel a fost angajat ca personalului contractual în anii ’90 la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule. Bărbatul a scăpat de scandalul din 1998 când mai mulți colegi de-ai săi au fost cercetați pentru că eliberau permise contra unor importante sume de bani.

Bărbatul a fost disponibilizat în luna august a acestui an. Rămas fără salariu, fostul angajat al Prefecturii s-a inspirat din experiențele foștilor săi colegi pentru a face rost de bani. Nu a luat în calcul și faptul că foștii polițiști de la Permise au fost reținuți de procurori pentru că primeau mită și s-a avântat în aceeași metodă coruptă de a face rost de bani.
În perioada septembrie – octombrie a acestui an, Zaidel a găsit patru persoane cărora le-a cerut câte 2.000 de euro, urmând ca în schimb, acesta să intervină la foștii săi colegi din cadrul SPCRPCIV pentru ca aceștia să le elibereze permise celor patru fără să susțină vreun examen.

Fostul polițist nu s-a gândit nicio clipă că cei care îl vor denunța vor fi chiar clienți săi.  Trei dintre aceștia erau neșcolarizați și nu știau să scrie sau să citească.

Zaidel a fost reținut miercuri seară pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență, iar instanța a emis joi după-amiază un mandate de arestare pe numele său.

Procurorii anticorupție continuă cercetările pentru a stabili dacă fostul polițist a mai pretins bani și de la alte persoane.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite