A plătit cu bani falşi şi a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un argeşean a crezut că îl poate păcăli pe vânzătorul dintr-un bar dacă îi plăteşte consumaţia cu bani falşi. Vânzătorul nu s-a lăsat însă prea uşor dus de nas şi a pus mâna pe telefon, alertând poliţia.

Constantin Mihai Iorga, de 22 de ani, din comuna Berevoieşti a fost aseară într-un bar din localitate pentru a bea un pahar de tărie. Când să plece, i-a plătit barmanului consumaţia cu trei bancnote din cupiură de 50 de lei, toate având aceeaşi serie înscrisă pe ele, 053E1093096. 

Ofiţerii Biroului de combatere a Crimei Organizate – Serviciul Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au sosit în scurt timp la barul cu pricina şi au constatat că bancnotele erau contrafăcute. În urma cercetărilor oamenii legii au stabilit că în aceeaşi seară tânărul a mai plătit consumaţia şi într-un alt bar din Câmpulung, tot cu o bancnotă falsă, cu aceeaşi serie. Aceasta a fost recuperată şi scoasă din circuitul economic.

Constantin Mihai Iorga a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de fals de monedă şi alte valori şi urmează ca magistraţii Judecătoriei Câmpulung să stabilească dacă va fi cercetat în libertate sau va petrecere următoarele 29 de zile în spatele gratiilor.

„Cercetările continuă pentru a identifica dacă există şi alte bancnote plasate în circulaţie şi pentru stabilirea modalităţii în care acestea au fost falsificate”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă pentru fapta sa între 3 şi 12 ani de închisoare.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite