O fetiţă de 3 ani din Ştefăneşti a murit înecată într-un canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia s-a petrecut aseară, imediat după lăsatul întunericului. Un copil din satul Zăvoi, oraş Ştefăneşti a zărit într-un canal un cadavru de copil şi a dat alarma. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cine este vinovat de moartea copilei.

Oamenii au sunat imediat la 112 şi un echipaj de poliţie a sosit la faţa locului. Anchetatorii au stabilit că micuţa se numea Nicoleta Bălăceanu şi provenea dintr-o familie de rromi cu nouă copii.

Profitând de neatenţia părinţilor şi a fraţilor mai mari, fetiţa a ieşit din curte şi a căzut într-un canal de irigaţii din spatele casei, acolo unde a fost găsită decedată. Apa din canal avea doar un metru adâncime şi dacă ar fi fost găsită la timp, micuţa ar fi putut fi salvată.


Primele cercetări ale poliţiştilor arată că tragedia a avut loc din cauza neglijenţei părinţilor. Luată la întrebări de anchetatori, mama a declarat că a observant târziu că fetiţa a dspărut şi a căutat-o în curte.

image

Casa în care locuia fetiţa


Eu am zis că doarme şi nu am mai găsit-o. Dacă ştiam că a căzut o scoteam în momentul ăla", a spus mama fetiţei.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi dacă se va dovedi că micuţa a murit din neglijenţa părinţilor care nu au supravegheat-o, aceştia vor fi cercetaţi pentru ucidere din culpă.


“La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti, ocazie cu care a constatat faptul că minora s-a înecat într-un canal de irigatii din spatele casei din oraşul Ştefăneşti, sat Zăvoi. Cadavrul minorei a fost transportat la SML Argeş în vederea efectuării necropsiei şi stabilirea cauzei decesului”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.

image

Vecinii s-au adunat la locul tragediei

Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş va începe o anchetă pentru a vedea dacă părinţii îşi cresc copiii corespunzător sau este necesară transferarea acestora într-un centru de plasament.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite