Reprezentanţii Apelor Române avertizeată: scăldatul este interzis în râuri şi lacuri de acumulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că traversăm din nou o perioadă cu temperaturi foarte ridicate reprezentanţii Apelor Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea, fac apel către populaţie să evite scăldatul în zonele neamenajate.

Conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Arges-Vedea nu există zone de îmbaiere, de aceea este interzis acest lucru.

Pe langă pericolul contactării bolilor de piele,  lacurile de acumulare şi râurile reprezintă un pericol din cauza decolmatărilor şi a vegetaţiei. În apropierea barajelor curenţii care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor le pot fi fatali chiar şi celor mai experimentaţi înotători.

ABA Argeş Vedea a inscripţionat pe digurile lacurilor de acumulare avertizarea “Scăldatul interzis”.


“Cu fiecare ocazie şi prin toate mijloacele de care am dispus, am transmis cetăţenilor că nu au voie să se scalde în lacurile de acumulare şi în apele curgătoare acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop. Cei care ignoră avertismentele se expun la îmbolnăvire şi înec. Dovadă sunt şi cazurile de înec în apa lacurilor de acumulare Goleşti, Râuşor şi Budeasa ce s-au petrecut în această vară,” a declarat Adrian Moisescu, director ABA Argeş Vedea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite