BMW de 64.000 de euro pentru Primăria Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BMW-ul de la Primăria Piteşti
BMW-ul de la Primăria Piteşti

FILANTROPIE  Un consilier local din Piteşt va pune la dispoziţia primarului Pendiuc un BMW, cu toate că edilul merge cu un  Duster, împrumutat de  Automobile Dacia.

“Fie criza cât de rea, tot în BMW mă voi urca”, pare să-şi spună primarul Piteştiului Tudor Pendiuc. Atât edilul, cât şi viceprimarul Cornel Ionică sau şefii de departamente vor avea posibilitatea să folosească, în interes de serviciu, o maşină de lux pentru care municipalitatea nu va plăti niciun şfanţ.

Totul este posibil în baza unui contract de comodat care a venit din partea firmei Motor Ag, dealer autorizat BMW, patronată de consilierul local PSD Adrian Prodănel.

Bolidul a ieşit de pe bandă în urmă cu două săptămâni şi va ajunge la Piteşti în următoarele zile, în timp ce la Primărie va parca până la sfârşitul acestei luni.

Bolid de 218 cai putere

„Totul face parte dintr-un program al companiei noastre, de a pune la dispoziţie o maşină cu un consum extrem de redus instituţiilor locale. Principalul motiv pentru care facem acest lucru este vizibilitatea. Este prima maşină pe care o oferim în aceste condiţii unei instituţii din Argeş”, ne-a spus Adrian Prodănel, patronul Motor Ag.

Maşina este un BMW 525d care costă aproximativ 64.000 de euro, are tracţiune integrală, motor Diesel cu o capacitate cilindrică de 2000 de centimetri cubi, 2 turbine, 218 cai putere  şi un consum de 5 litri la suta de kilometri. Costurile de întreţinere şi exploatare ale maşinii vor fi suportate de agentul economic, în timp ce primăria îi va face plinul cu motorină din banii proprii.

Primărie cu BMW şi Duster

Automobile Dacia a fost prima companie care a venit cu o iniţiativă de acest gen în Argeş, încă de anul trecut, la scurt timp după lansarea modelului Duster. Două astfel de autoturisme au fost date în comodat Primăriei Piteşti şi Prefecturii Argeş, care le-au primit cu braţele deschise. Ambele Dustere au motor Diesel şi au, costat aproximativ 15.000 de euro fiecare. În timp ce la Primărie limita de consum lunar este de 125 de litri pe lună, prefectul poate merge în judeţ şi în afară având la dispoziţie 170 de litri de motorină. În ambele cazuri, contractele vor expira în luna iunie a anului viitor, existând însă posibilitatea de a fi prelungite.

„Ne bucurăm că beneficiem de acest ajutor. Pe timp de criză, nu mai poţi achiziţiona o maşină, oricât de utilă ţi-ar fi, şi atunci iniţiativele de acest gen sunt binevenite şi de lăudat”, spune primarul Tudor Pendiuc, bucuros că în curând se va afişa la diverse evenimente dintr-un bolid de lux.

În afară de cele două Dustere făcute „cadou” pentru un an de zile, Automobile Dacia a mai pus maşini la dispoziţia instituţiilor publice din judeţ, sub formă de sponsorizare pe bază de contract de comodat, cu ocazia unor evenimente de amploare, cum ar fi Simfonia Lalelelor sau Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, la acesta din urmă fiind date Consiliului Judeţean Argeş trei Dustere, pe o perioadă de o lună.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite