Urmărire ca-n filme pe un câmp din comuna Miroşi. Jandarmii au alergat după hoţii de ţiţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi jandarmii au prins ieri în comuna Miroşi doi bărbaţi care transportau mai multe bidoane de plastic încărcate cu ţiţei însă la apariţia patrulei de jandarmi aceştia au fugit cu maşina şi au aruncat bidoanele din mers.

“O patrulă de jandarmerie care executa activităţi specific pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de produse petroliere pe raza localităţii Miroşi, a observant pe un drum neamenajat o camionetă marca ARO de culoare roşie care se deplasa dinspre câmp spre localitatea Săruleşti. La vederea jandarmilor, conducătorul auto a virat brusc înapoi şi a demarat în trombă pe lângă un lan de porumb spre pădurea Bălţata din localitatea Miroşi”, se precizează în comunicatul de presă emis de Inspectoratul de Jandarmi Argeş.

Jandarmii au pornit în urmărirea camionetei şi au observant că din maşină sunt aruncate mai multe bidoane din plastic pline cu produs petrolier. Şoferul a oprit maşina la un moment dat şi doi bărbaţi au coborât şi camionetă, fugind în pădure.

După trei ore de căutări prin pădure, jandarmii i-au găsit pe cei doi bărbaţi, Andrei şi Marcel Perniu de 41 respectiv 47 de ani, din Miroşi.

Jandarmii au recuperat şi cele şapte bidoane aruncate de aceştia pe camp, care s-au spart, iar ţiţeiul din interior s-a vărsat pe câmp.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi luaseră de la groapa de gunoi din comuna Râca 7 bidoane cu ţiţei depozitate acolo cu o zi în urmă după ţiţeiul fusese colectat din batalul unei sonde.

“Cei în cauză au declarat că au luat produsul petrolier de la o habă de decantare a unei sonde situate pe un teren agricol de pe raza localităţii Miroşi. Pentru verificare aspectelor declarate verbal de către suspecţi, jandarmii au solicitat prezenâa la faţa locului a reprezentanţilor SC. Conpet S.A. şi S.C. Petrom O.M.V care au stabilit că nu se constituie parte păgubită întrucât produsul petrolier nu a fost sustras din conductele magistrale de transport produse petroliere”, se precizează în acelaşi comunicat.

Drept urmare şoferul, Andrei Perniu a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2000 de lei.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite