Rechizitele şcolare golesc portofelele părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii au început goana după cumpărături pentru începerea noului an şcolar. Reporterii „Adevărul” au dat un tur prin magazinele cu rechizite şcolare pentru dumneavoastră şi au aflat preţurile acestora şi cât vă costă cel mai ieftin şi cel mai scump ghiozdan complet echipat.

Au mai rămas doar trei săptămâni până la începerea noului an şcolar, iar părinţii au început deja să facă primele cumpărături necesare pentru a evita aglomeraţia din magazine de pe ultima sută de metri şi preţurile care cresc odată cu apropierea datei de 12 septembrie.


Anul acesta 5770 copii din Argeş vor începe, din toamnă, clasa I. Mulţi dintre părinţii cu dare de mână preferă să le facă pe plac copiilor şi să le cumpere alte rechizite, pe placul lor. Astfel ajung să cheltuiască câteva sute de lei pentru a-şi „echipa” complet odrasla pentru începerea anului şcolar.

Preferatele copiilor sunt rechizitele cu desene animate

Astfel, în librării un ghiozdan modest echipat, cu patru caiete, două dictando şi două de matematică, patru creioane, două pixuri, un set de creioane colorate, un penar, rigla, ascuţitoare, radieră şi bloc de desen costă 39,90 de lei. Rechizitele cu personaje din desenele animate preferate ale copiilor au preţuri ceva mai piperate, de la 100 de lei în sus. Un ghiozdan cu Spider Man care conţine şase caiete, un set de creioane colorate din ceară, notes, creion, rigla, radieră, ascuţitoare, două pixuri, penar şi coperte pentru caiete şi cărţi ajunge să coste 99,99 de lei, iar unul cu păpuşa Barbie, pentru fetiţe, costă 109, 90 lei.


„Vin destul de mulţi părinţi zilnic să cumpere rechizite pentru copii deşi mai este suficient timp până la începerea şcolii. Cei mai mulţi preferă rechizitele cu desene animate. Deja am dat aproape toate ghiozdanele echipate pe care le aveam cu păpuşa Barbie”, spune o vânzătoare de la librăria Diverta.


În hipermarketuri şi librării preţul unui rucsac începe de la 24 de lei şi poate ajunge la 136 de lei de lei în cazul celor de tip troller. Penarele nechipate, simple, costă 4 lei şi pot ajunge chiar până la 80,5 lei, cele complet echipate. Caietele încep şi ele de la 0,7 lei bucata şi pot sări de 20-30 de lei, în funcţie de mărime şi copertă. Blocul de desen şi acuarelele încep de la 5 lei, iar un stilou cu rezerve este cuprins între 2,5 lei şi 150 de lei.


„Eu am luat cam tot ce trebuia pentru clasa I pentru fetiţa mea. Caietele şi ghiozdanul le-am cumpărat din supermarket, iar manualele şi caietele speciale, de la librărie. Am cheltuit cam 150 de lei în total. Vom mai chetui însă bani şi pe uniformă, încălţăminte şi alte hăinuţe care îi mai trebuie la şcoală”, spune Maria Grigore, 32 de ani, din Piteşti.


Nu uitaţi de uniforme
Uniformele pentru copii costă în magazine între 35 şi 115 lei, în funcţie de clasa în care este copilul. Pentru o uniformă de clasa I pentru fetiţe veţi scoate din buzunar 35 de lei şi pentru băieţi 60 de lei, iar pentru clasa a IV-a veţi plăti 60 de lei pentru fete şi 115 lei pentru băieţi.


Astfel, echiparea pentru şcoală a unui elev de clasa I ajunge să coste de la câteva zeci de lei la peste 300 de lei pentru părinţii cu dare de mână care vor să le facă pe plac copiilor.


Ghiozdane gratuite pentru boboci

Fiecare dintre elevii care începe clasa I în această toamnă va primi din partea Consiliului Judeţean rechizite în valoare de maxim 50 de lei: un caiet tip I, un caiet A5, de matematică, cu 48 de file, un caiet de desen A4, un creion HB, un stilou, culori, o radieră, o riglă de 20 de cm și un penar neechipat, plus un ghiozdan.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite