Deţinuţii de la Colibaşi pun în scenă o nouă piesă de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, la Penitenciarul Colibaşi se desfăşoară preselecţia persoanelor private de libertate care vor pune în scenă piesa de teatru participantă în acest an la Festivalul de Teatru al deţinuţilor EXIT, care va avea loc la Bucureşti în luna noiembrie 2011.

Selecţia  participanţilor, coordonarea repetiţiilor, punerea în scenă şi regia vor fi asigurate de Daniela Butuşină Frousin, actriţă la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti.

Repetiţiile se vor desfăşura zilnic, la clubul din incinta penitenciarului, iar varianta finală va fi filmată pe scena teatrului şi trimisă spre jurizare cu 10 zile înainte de deschiderea festivalului.

Scenariul reprezintă un fragment din Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare, şi anume partea în care sătenii vor să pregătească un spectacol pentru curtea regală.

Proiectul are ca obiective dezvoltarea abilităţilor artistice ale deţinuţilor şi sensibilizarea oamenilor cu privire la dorinţa persoanelor condamnate de a se reintegra în societate.

Penitenciarul Colibaşi se află la a treia colaborare de acest gen cu teatrul „Alexandru Davila”, în baza protocolului de colaborare încheiat în anul 2007.

Astfel, persoanele private de libertate cu aptitudini artistice au pus în scenă de-a lungul anilor  mai multe piese de teatru:
- 2008- „Hoţul cinstit”, de Valeriu Butulescu, în regia  lui Matei Varodi, cu 7 persoane condamnate-prezentată pe scena Teatrului Alexandru Davila;

- 2009- „Cerere în căsătorie”, de Anton Pavlovici Cehov, în regia  lui Adrian Duţă, cu 3 persoane private de libertate femei- prezentată pe scena Teatrului Alexandru Davila;

- 2010- „Extasy”,  de Ioan Drăgoi, cu 10 persoane private de libertate femei  şi bărbaţi, în regia Corneliei Niculescu, piesă participantă la festivalul de Teatru EXIT 2010.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite