UPDATE ÎCCJ a decis ca procesul lui Nicolescu să fie judecat în continuare la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat miercuri cererea formulată de procurorii DNA Piteşti de strămutare a procesului în care Constantin Nicolescu este acuzat de fapte de corupţie.

UPDATE 26 august, ora 08.40 ÎCCJ a respins cererea procurorilor DNA

Lovitură dură pentru procurorii DNA. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea formulată de DNA Piteşti prin care se cerea ca procesul în care preşedintele Constantin Nicolescu este judecat pentru fapte de corupţie să fie soluţionat de altă instanţă decât Tribunalul Argeş.

Judecătorii ÎCCJ au considerat că argumentele procurorilor DNA nu sunt suficient de puternice pentru a decide mutarea procesului în alt judeţ.

Nici notorietatea lui Nicolescu nu i-a speriat pe magistraţii Înaltei Curţi care au decis că judecătorii de la Tribunalul Argeş pot judeca această cauză în continuare. Drept urmare, procesul îşi va urma cursul stabilit, următorul termen fiind la data de 15 septembrie. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a motivat în vreun fel hotărârea luată.

24 august, ora 13.09 Procurorii au cerut strămutarea procesului

Magistraţii ÎCCJ vor decide astăzi dacă procesul lui Nicolescu va fi judecat în continuare de Tribunalul Argeş sau de o altă instanţă.


Procurorii DNA au depus pe 6 iunie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere prin care cer strămutarea procesului pe motiv că inculpaţii din dosar sunt persoane publice şi foarte cunoscute în judeţul nostru, iar judecătorii de aici nu ar mai putea fi imparţiali în luarea unei decizii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat temporar judecarea procesului preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş pe 27 iulie până la soluţionarea cererii de strămutare formulată de DNA Piteşti.

Constantin Nicolescu este judecat pentru folosirea de documente false pentru a accesa fonduri europene, luare de mită şi instigare la abuz în serviciu.

În acelaşi proces au mai fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Cornel Penescu, de la care Nicolescu ar fi primit mită pentru ca instituţia pe care o conduce să cumpere bunuri de la hipermarketul Pic fără licitaţie prealabilă, Gheorghe Dobre, patronul firmei Zeus, cea care a efectuat lucrările de reabilitare la cele patru şcoli, precum şi trei primari şi fostul edil al municipiului Curtea de Argeş, dar şi trei angajaţi ai firmei Zeus şi un angajat al Consiliului Judeţean care s-a ocupat de proiectele europene pentru atragerea fondurilor.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite