Piteşti:Firme piteştene botezate după ureche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Firme piteştene botezate după ureche
Piteşti:Firme piteştene botezate după ureche

Pentru că sună bine, patronii nu ţin cont de ce înseamnă cuvintele care formează numele firmelor lor.„Visul imaginaţiei“ vinde haine vechi, „Musulmanu Motors C&L SRL“ face orice vrea clientul, iar la „Computers lans“ găseşti ţigări şi băuturi.  

Patronii piteșteni își demonstrează că au imaginație atunci când își aleg denumirea firmei. Şi poate au dreptate din moment ce câteva dintre aceste societăți ajung cunoscute în rândul piteştenilor tocmai din cauza acestor denumiri amuzante.

„Visul imaginaţiei“
Nu, nu este vorba despre vreo licenţă poetică folosită de vreun scriitor, aşa cum s-ar putea crede, ci despre numele unei firme din Piatra-Olt care are mai multe puncte de vânzare în Piteşti şi în Mioveni. Nu este vorba nici despre vreo firmă care se ocupă cu vânzarea de „plante amuzante”(funny plants) şi nici nu ai aici posibilitatea să „fumezi legal” vreo plantă cu efecte halucinogene. Este, pur şi simplu, un lanţ de magazine cu haine second-hand. Legătura între hainele purtate scoase la vânzare, visul şi imaginaţia, nu ştie nimeni să spună. La câţiva metri distanţă funcţionează Computers Land, o firmă de la care te-ai aştepta să vândă calculatoare sau măcar ceva componente. Ei bine, nu! Buticul comercializează ţigară şi băuturi alcoolice şi nealcoolice. Patronul acestuia a mărturisit că iniţial vroia să facă ceva legat de calculatoare, dar nu a mers, aşa că s-a reprofilat fără a mai schimba numele firmei. Cât priveşte „Visul imaginaţiei“,  nu pare mirat. „Din câte ştiu, magazine numite aşa sunt peste tot. Eu am văzut prin mai multe oraşe din ţară şi nu mă mir“, spunea piteşteanul.
 
Matematica, sursa de inspiraţie
Propietarii unor firme care au ca obiect de activitate comerţul cu de toate par a fi obsedaţi de matematică. Spre exemplu, o societate cu răspundere limitată din Piteşti se numeşte „Radical Zero“. Un altul, însă, a rămas cu nostalgia primului an de şcoală, aşa că şi-a numit societatea „Doi plus doi“.
O altă societate, „Musulmanu Motors C&L SRL“, al cărei director general este Cristian Leontin Alexe, se ocupă cu orice vrei. „Am ales numele ăsta pentru că aşa mi-a sunat mie bine. Este vreo problemă?“, spune, răspicat, Cristian Alexe.
La  „Musulmanu” poţi să faci radieri auto sau să cumperi lemne. Firma pune la dispoziţie transport pentru cei care cumpără lemne, dar vrea plata pe loc. Tot „Musulmanu“ instalează termopane, tractează maşini, oferă servicii IT şi mai are şi o şcoală de şoferi.

Maşinuţa „full contact”
Un alt „artist” contemporan care şi-a deschis o firmă de închirieri maşini şi-a botezat-o „Full Contact SRL”. Patronul, fie s-a îndrăgostit de filmul cu acelaşi nume şi de Jean Claude Van Damme, fie îşi doreşte ca maşinile închiriate de el să „o ia de la prima cheie“. La alte feluri de contact în plin chiar nu vrea nimeni să se gândească!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite