Piteşti:Uite permisul, nu e permisul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care şi-au recuperat, în instanţă, permisele suspendate prin ordin al prefectului , trebuie,acum, să le predea înapoi. Asta pentru că, după recursul înaintat de Instituţia Prefectului, instanţa a considerat ordinul ca fiind valabil.

De la izbucnirea scandalului  permiselor, au fost emise şi comunicate 415 ordine ale prefectului prin care se suspenda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Din cei 415 şoferi vizaţi, doar 93 de au predat permisele la poliţie aşa cum aveau obligaţia.

 150 de persoane au atacat în instanţă ordinele prefectului de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În prima fază, toate ordinele prefectului au fost anulate iar şoferii şi-au primit înapoi permisele. Instituţia Prefectului a atacat, însă, cu recurs, decizia primei instanţe.

 Chemaţi cu permisele înapoi

Instanţa a considerat ordinul prefectului ca fiind valabil, aşa că cetăţenii vizaţi trebuie să predea din nou permisele la poliţie.

Înstituţia Prefectului a cheltuit până acum pentru anularea permiselor eliberate fraudulos, 15.000 de lei.

La această dată,  alte 40 de dosare primite de la organele de cercetare penală se află în custodia instituţiei. În aceste cazuri, instanţa (Judecătoria Piteşti) şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Argeş.Toate deciziile Judecătoriei Piteşti de declinare de competenţă au fost atacate cu recurs. În aceste speţe s-a stabilit că Tribunalul Argeş are competenţă materială pe fond pentru judecarea dosarelor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite