UPDATE 31 de persoane din Argeş audiate de procurori în urma descinderilor. Sunt suspectate de furt de produs petrolier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au descins în această dimineaţă în 74 de locaţii din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Prahova pentru a-i identifica pe membrii unor grupări infracţionale specializate în furtul de produse petroliere din conductele magistrale.

Acţiunea are loc sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza mandatelor emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. La percheziţii participă poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Teleorman şi lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I., Inspectoratului General al Aviaţiei, Direcţiei de Supravegheri Operative, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Serviciului Român de Informaţii.

În judeţul Argeş au avut loc 33 de percheziţii, cele mai multe descinderi fiind organizate în localitatea Slobozia.  Oamenii legii au găsit la domiciliile suspecţilor 11.230 de litri de produs petrolier, păcură şi motorină, sustraşi din conductele magistrale. La percheziţii au fost găsite şi sume de bani în valoare de totală de 14.000 de lei.

Conform unor surse judiciare din cadrul anchetei, în urma descinderilor au fost ridicate patru autoturisme, respectiv trei camionete Dacia şi un Logan, dar şi echipamente folosite la furtul de combustibil: şase pompe de transvazare şi o instalaţie artizanală de legat la conductă.

În urma descinderilor, 31 de persoane din Argeş, suspectate că ar face parte din grupări infracţionale specializate în furtul de produse petroliere, au fost conduse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, procurorii urmând să stabilească dacă îi vor reţine pe aceştia sau îi vor cerceta în stare de libertate.

Membrii grupărilor sunt suspectaţi de furt de produse petroliere din conducte magistrale, pe raza judeţelor Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman. Totodată, acţiunile au drept scop şi probarea unor infracţiuni de corupţie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite