Piteşti: De ziua lor, pensionarii s-au călcat în picioare pentru zahăr, ulei şi făină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: De ziua lor, pensionarii s-au călcat în picioare pentru  zahăr, ulei şi făină
Piteşti: De ziua lor, pensionarii s-au călcat în picioare pentru zahăr, ulei şi făină

De ziua lor, pensionarii piteşteni au fost umiliţi. S-au înghesuit, şi-au dat coate, şi totul pentru o plasă cu mâncare şi un spectacol.


Ieri după-amiază, cu prilejul aniversării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Consiliul Local al Municipiului Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş au organizat, la Casa Sindicatelor, un spectacol festiv dedicat pensionarilor. Intrarea a fost gratuită. Oficialităţile au pregătit penhtru ei şi pachete cu alimente.

800 de pachete cu alimente
Peste 2.000 de bătrâni s-au îmbrâncit de teamă să nu piardă sacoşa cu făină, zahăr, ulei, orez, suc şi dulciuri. Teama lor a fost justificată, întrucât erau numai 800 de pachete.

 
În învălmăşeala iscată, un bătrânel şi-a pierdut ceasul. L-a căutat disperat minute în şir. “Mi-am pierdut cadranul. Mai bine nu veneam. Costă mai mult un ceas decât pachetul pe care îl primesc”, a spus domnul Ion Marin, cu ochii înlăcrimaţi.


Jandarmii au făcut faţă cu greu situaţiei. Oamenii se împingeau în ei, în încercarea de a intra în sală, deoarece militarii au format un lanţ în calea lor.

Peste 1.000 de bătrâni au plecat cu mâinile goale
În final, după aproximativ o oră, mai mult de 1.000 de persoane au rămas dincolo de gardul de protecţie. “Plecăm exact cum am venit. Cu mâinile goale.”, a spus dezamăgită o bătrânică.
Autorităţile au fost precaute şi au solicitat sprijinul celor de la Ambulanţă, ca nu cumva să li se facă rău vârstnicilor. Din fericire, nu a fost cazul.


“La festivitate au fost invitaţi pensionarii cu cele mai mici venituri. Dar, au venit mai mulţi. Este de înţeles. Oamenii se bucurau la pachetele cu alimente în valoare de 20 de lei. La anul vom organiza festivitatea în aer liber. Chiar dacă nu vor fi pachete pentru toţi, cel puţin vor asista la spectacol.”, a spus Iosiv Cerbureanu, secretarul primăriei Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite