Pitesti: 415 pensionari norocoşi pleacă la băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima parte a lunii iulie, Judeţului Argeş i-au fost repartizate 415 bilete de tratament pentru staţiunile balneoclimaterice din ţară.

Repartiţia  celor 415  bilete a fost afişată la sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş iar acestea mai pot fi procurate în baza respectivelor programări doar pe 29 iunie. Marţi 30 iunie vor fi valorificare biletele  nevândute anterior. Apare astfel o şansă şi pentru cei care în iarnă, după ce au sta la cozi interminabile, n-au mai reuşit să prindă decât un număr de ordine ce trece de 7000.
 ,, Speram c-o să fiu pe liste. Dar n-a fost să fie! Poate am norocul  să  renunţe unul dintre  cei care au prins bilet  şi plec şi eu. Mi-ar plăcea s-ajung la Căciulata, c-am  mai fost la tratament acum 6 ani şi m-am simtit bine. Până la urmă mă duc unde prind, numai să apară ceva, c-altfel n-am de unde să dau cîteva milioane cât o costa biletul întreg!“,  spune Marioara Răduţă, 61 de ani, pensionară.

 La băi, cu jumătate din pensie
Contribuţia individuala a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul pensiei. Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate. Acesta trebuie să aibă asupra lui cuponul lunii iunie 2009, recomandarea medicală (în original) şi bonul cu numărul de inregistrare al cererii la Casa Judeteana de Pensii Argeş. Pentru că snu dau pe ele decît jumătate din pensie, biletele puse la bătaie de casa judeţeană de pensii, reprezintă singura şansă pentru bieţii pensionari, care după o viaţă de muncă aşteaptă ca măcar două săptămâni pe an să se relaxeze şi să-şi vadă de sănătate.

Cele mai multe solicitări sunt pentru litoral şi staţiunile de pe Valea Oltului
Techirghiol, Saturn, Mangalia,  Călimăneşti, Căciulata, Govora şi Olăneşti au fost trecute de majoritatea pensionarilor în fruntea listei cu opţiuni depusă în iarnă la Casa Judeţeană  de Pensii. “Cei mai mulţi vor  la mare sau în staţiunile din judeţele limitrofe  pentru că îi costă  mai puţin transportul. Din nefericire nu putem satisface toate cererile pentru că locurile sunt limitate. La mare, avem doar puţin peste  30 de locuri. Ceva mai bine stăm pentru staţiunile montane.” , explică Gabriel Stoian, directorul  adjunct al Casei Judeţeane de Pensii Argeş.
Datele de plecare sunt 3, 4, 5, 6 iulie 2009.

Lunar, îm medie 350 de pensionari argeşeni pleacă la tratament prin Casa judeţeană de Pensii. Cele mai frecvente afecţiuni pentru care pensionarii  argeşeni merg la tratament în staţiunile balneoclimaterice sunt cele reumatice, cardiovasculare  şi renale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite