Piteşti: A fost implementat noul sistem de eliberare a paşapoartelor biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: A fost implementat noul sistem de eliberare a paşapoartelor biometrice
Piteşti: A fost implementat noul sistem de eliberare a paşapoartelor biometrice

Argeşul este, după Ilfov, al doilea judeţ în care se eliberează paşapoarte biometrice. Primul argeşean  fotografiat şi amprentat a fost chiar prefectul judeţului, Marcel Proca.

Noutatea pe care o aduce  noul tip de paşaport, constă în introducerea mediului electronic de stocare (CIP) care va include datele personale, imaginea facială şi amprentele digitale a două degete pereche de la ambele mâini.

Elemente de siguranţă noi
În total vor exista 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 câte au modelele actuale . Paşapoartele vor fi tipărite în Bucureşti, se vor întoarce în judeţ iar posesorii le vor primi în termen de 20 până la 30 de zile de la depunerea cererii de obţinere.  

Practice, de astăzi, piteştenii care solicită noul tip de paşaport vor fi amprentaţi şi  fotografiaţi, însă vor trebui  să mai aştepte aprope o lună până la primire documentului.

Primul argeşean  fotografiat şi amprentat a fost chiar prefectul judeţului Argeş. “ Sunt prezent aici, în primul rând pentrun că zilele următoare îmi expiră paşaportul  iar în al doilea rând pentru a da un exemplu celor care se tem să facă acest pas.”, a spus Marcel Proca.

Noile paşapoarte sunt mai scumpe.
Costul eliberării unui paşaport biometric va fi de 260 lei, mai mult decât dublul preţului practicat până ieri, care era de 100 de lei. Valabilitatea sa va fi de 5 ani, respectiv 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 6 ani.

Semnul Fiarei nu există pe noile documente
Argeşenii n-ar trebui să aibă motive de îngrijorare, spune conducerea Direcţiei Generale de Paşapoarte  Bucureşti ,,Nu există pe noile documente succesiunea "666". Aceasta ar putea apărea eventual doar în seria sau numărul  paşaportului.", spune chestorul Aurel Sime, directorul  gen. Direcţiei Generale Paşapoarte  Bucureşti.

Paşapoarte pe suport de hârtie, doar în regim de urgenţă
Pentru emiterea paşapoartelor în regim de urgenţă , acest lucru însemnând cel mult 3 zile lucrătoare, se va plăti ca şi până acum, 200 ron (100 ron eliberare + 100 ron taxa regim urgenţă) Documentul va avea vechiul format (pe suport de hârtie), însă va avea 16 pagini în loc de 32 câte are în prezent. Valabilitatea paşaportului eliberat în regim de urgenţă  va fi de 12 luni.


Pentru emiterea paşapoartelor în regim de urgenţă , acest lucru însemnând cel mult 3 zile lucrătoare, se va plăti ca şi până acum, 200 ron.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite