Piteşti: La numărul 19: un cimitir şi două case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: La numărul 19: un cimitir şi două case
Piteşti: La numărul 19: un cimitir şi două case

Pe strada Nicolae Dobrin, numerotările mai mult încurcă decât descurcă. Anumite adrese de pe această stradă nu sunt de găsit nici de poştaş pentru că numerotările sunt absolut ilogice sau pe case au rămas vechile nume ale străzii.

Cine are de găsit un anumit imobil pe strada Nicolae Dobrin ar fi bine să lase la o parte indicaţiile şi numerotările de la porţile caselor şi să se bazeze doar pe propriul spirit de orientare sau pe indicaţiile locatarilor.

„În mod normal, imobilele sunt numerotate pornind dinspre centru spre periferie, numerele impare sunt pe partea stângă a străzii, iar cele pare, pe partea dreaptă“, ne-a explicat Daniela Dumitrescu, purtător de cuvânt al Primăriei. Pare destul de simplu, dar mulţi dintre cei care au căutat o anumită adresă pe strada Nicolae Dobrin nu au găsit-o.

Dacă, de exemplu, cauţi Grupul Şcolar Astra sau Şcoala de Ofiţeri „Mihai Viteazul“, le poţi găsi cu uşurinţă, mai greu este cu imobilul de la numărul 19. Prima anomalie este faptul că acest număr se repetă de câteva ori, secondat îndeaproape de numerele 10 şi 19B.

Astfel, pe strada Nicolae Dobrin, la numărul 19, găseşti Cimitirul Sfântul Gheorghe şi două case. Un alt fapt care te poate face să nu găseşti prea uşor o adresă este succesiunea numerotărilor, cu totul aleatorie: după numărul 19 ajungi direct la 71.

Alţi proprietari, care s-au confruntat cu aceeaşi problemă, pentru a nu se mai face confuzie şi-au scris numărul chiar pe casă şi destul de mare pentru a nu mai fi încurcat.

O scrisoare pierdută, două scrisori pierdute

Probleme sunt şi cu numărul zece de pe acestă stradă, care este frecvent confundat cu cel de pe strada Dacia, perpendiculară pe Nicolae Dobrin. Confuzia este dată de faptul că cele două case sunt relativ apropiate una de cealaltă.

La numărul 10, pe Nicolae Dobrin, locuieşte Ioana Pârvu, în vârstă de 70 de ani, iar la acelaşi număr de pe Dacia, stă familia Olteanu. Cum nici poştăriţa nu s-a prins cum e cu numerotările, scrisorile familiei Pârvu ajung la Olteanu şi invers.

„Poştăriţa îmi aduce de multe ori scrisorile destinate să ajungă la doamna Olteanu şi ale mele se duc la dânsa, aşa că, din când în când, facem schimb de corespondenţă“, spune Ioana Pârvu, amuzată şi ea de situaţie.

Un motiv de confuzie îl reprezintă şi faptul că strada mai păstrază pe alocuri denumirile anterioare: Stadionului, Cimitirului şi, pe alocuri, Dacia. „Când s-a schimbat numele din Stadionului în Nicolae Dobrin, ne-au pus să ne schimbăm buletinele, dar numerele au rămas tot cele vechi şi la fel şi majoritatea tăbliţelor cu denumirea străzii“, mai spune Ioana Pârvu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite