Pitesti: Incredibil: Un muncitor a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul 4!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Incredibil: Un muncitor a scăpat cu viaţă  după ce a căzut de la etajul 4!
Pitesti: Incredibil: Un muncitor a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul 4!

Marius Bârleanu, în vârstă de 22 de ani, efectua lucrări de izolaţie pe un bloc de patru etaje din oraşul Mioveni. La un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de la înălţime, pe iarbă, la câţiva centimetri de un canal de ciment. Tânărul indestructibil nu este la prima căzătură. În copilărie  a căzut dintr-un nuc si nu şi-a rupt nici macar un os.

 Tânărul efectua lucrări de izolaţie la un bloc din oraşul Mioveni. La un moment dat şi-a aruncat privirea în jos, a ameţit, s-a dezechilibrat şi a căzut pe iarbă, foarte aproape de un canal.

Bubuitura a fost auzită de un locatar, care a ieşit pe geam să vadă ce s-a întâmplat. Când l-a văzut pe tânăr întins pe iarbă şi plin de sânge, a sunat la 112.

La faţa locului a sosit un echipaj de la ambulanţă, dar şi inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Muncitorul a fost transportat la spitalul Judeţean din Piteşti.

„Este incredibil, dar se mai întâmplă şi minuni. A căzut de la cel puţin zece metri şi e în viaţă. Are fractură de coloană dorsală cu prabuşirea vertebrei 7. A rămas internat pe secţia Chirurgie, deoarece are nevoie de repaus total. Nu îi este pusă viaţa în pericol. ”, a declarat medicul Gheorghe Frătoaica

,,  Cred că eram undeva pe la etajul 4 cînd am ameţit şi am căzut.Nu-mi amintesc mai mult” spunea aseară  printe gamete de durere, băiatul.

  Locatarilor blocului nu le vine să creadă că tânărul este incă viu
,, Stătea aici, în faţa scării când am auzit o bubuitură. Am crezut că i-a scăpat vreun sac cu ciment sau vreu vreo unealtă.  Când m-am întors l-am văzut pe băiat la pământ plin de sânge.  Cîteva  secunde am crezut că e mort pentru că nu dădea niciun semn de viaţă.  Nu mi-a venit să cred când am văzut că  pînă la urmă a devenit conştient.  În câteva minute l-au luat cu salvarea”   spune Ilie Dobrescu, 53 martor”

Inspectorii ITM  Argeş au declanşat o anchetă pentru a stabili împreujările în care a avut loc accidentul
 „ Din primele cercetări ale inspectorilor noştri reiese că  la efectuarea lucrării de izolaţie  nu s-a făcut asigurarea cu bară de protecţie iar  tânărul , muncitor necalificat,  lucra singur,  fără  măcar un şef de echipă, fapte de care se face  vinovată firma angajatoare,  Perla Prepelix din Mioveni,  care  riscă în aceste condiţii o amendă de  5000 ron.” , spune Iulian Nicolae, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş .

  Chiar dacă tânărul avea carte de muncă, firmei care l-a angajat i se va suspenda activitate până  la remedierea celor două deficienţe legate de protecţia muncii.

 Avea instructajul făcut
„ În urma verificărilor noastre reiese că muncitorului i s-a făcut instructajul  privind protecţia muncii. Rămăne să  mai stabilim dacă i s-a oferit  echipament de protecţie şi nu l-a folosit, sau pur şi  simplu nu a primt aşa ceva.” spune Iulian Nicolae, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş.

Noroc chior
 În copilărie Marius a mai avut parte de o căzătură zdravănă.   Atunci se întâmpla dintr-un nuc.  Familia a rămas mută de uimăre când băiatul s-a ridicat singur de sub pom ,, Are noroc bietul de el. Mie şi soţiei ne-a povestit păţania lui. Dumnezeu l-a ajutat atunci şi l-a ajutat şi acum.” Spune  Ion Gabriel Chelcea , administratorul firmei  şi, în acelaşi timp, şi prietenul victimei.

Administratorul  firmei Perla Prepelix din Mioveni spune că i-a asigurat  angajatului echipamentul necesar.

“Echipament de protecţie avea  dar nu-l purta pentru că , în momentul repectiv , nu lucra efectiv.  Lucrarea era undeva la mijlocul blocului iar el a căzut dintr-o margine. Nu ştiu ce făce acolo. El spune că dintr-o dată  a ameţit şi s-a dezechilibrat.” , explică Ion Gabriel Chelcea ,  administratorul  firmei la care tânărul lucra. 
 
La ora închiderii ediţiei noastre tânărul era în operaţie, însă medicii spun că riscurile sunt minime



58 de accidente de muncă de la începutul anului
9 din cele 58 de accidente de muncă petrecute anul acesta, au avut loc în cursul ultimelor două luni.  În două cazuri din cele  nouă, victimele şi-au pierdut viaţa. Într-unul din accidentei a fost vorba de electrocutare în celălalt caz victima a fost strivită de un excavator. ,,Amenzile totale pentru deficienţe pe linia protecţiei muncii au cumulat în iulie şi august peste un miliard de lei vechi” spune conducerea ITM Argeş.

image
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite