Piteşti: A fost profanat din nou mormântul fostului rege al rromilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mormântul fostului rege al  rromilor, Ilie Stănescu, decedat în iarna anului 2007 şi înmormântat la Costeşti, a fost profanat, azi- noapte, pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Citiţi şi:

Recompensă 10.000 de euro pe capul profanatorilor

Familia fostului rege la rromilor a fost pusă din nou pe jar, după ce, azi-noapte, mormântul lui Ilie Stănescu a fost profanat pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Membrii familiei au fost anunţaţi despre incident, în acestă dimineaţă, de femeia care vinde lumânări la cimitirul din Costeşti.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului împreună cu membrii familiei fostului rege al rromilor au găsit capacul criptei dat la o parte.

 „Nu sunt semne că s-a umblat la sicriu, dar a fost deteriorat”, a spus  agentul Laura Folea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş. Intrigat, fiul cel mare al lui Ilie Stănescu, Dănuţ, care a fost încoronat imediat după moartea tatălui său, crede că la mijloc este vorba de o răzbunare. 

Vor să mute mormântul în alt cimitir

“Cu mine nu are nimeni nimic. Cei care au profanat mormântul probabil vor să se răzbune pe tatăl meu. Nu s-a umblat la sicriu, ci doar la capac, ca şi prima dată. O să luăm o hotărăre să vedem dacă putem să mutăm mormântul într-un alt cimitir”, a precizat Dănuţ Stănescu.

Prima dată, mormântul lui Ilie Stănescu a fost profanat pe 20 octombrie. Şi atunci tot femeia de care vine lumânări în cimitirul din Costeşti a anunţat familia. Poliţiştii de la Criminalistică au demarat imediat o anchetă şi s-a constatat că cei care au profanat mormântul nu au avut intenţia de a fura bijuteriile cu care a fost înmormânt Ilie Stănescu.

"Nu lipseşte nicio bijuterie din sicriu. S-a umblat doar la capacul cripetei”, au spus la vremea respectivă anchetatorii. În acelaşi context, Dănuţ Stănescu a invocat tot  varianta răzbunării.

“Unii de la Drăgăşani, ai lui Brătianu, au venit să-mi ceară fata cea mică, de 14 ani. Vor să o logodesc cu un băiat de-al lor. Am spus că nu le-o dau pentru că nu au ţinută de casă regală. S-au răzbunat, au reuşit…mă doare când văd ce au făcut”, a afirmat în urmă cu aproximativ o lună actualul rege al rromilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite