27 milioane lei costă un km reabilitat din DN 73

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De astăzi se circulă pe o singură bandă pe podul de peste Valea Păuleasca, din comuna Miceşti. Foto: R.N.
De astăzi se circulă pe o singură bandă pe podul de peste Valea Păuleasca, din comuna Miceşti. Foto: R.N.

Firma care a câştigat licitaţia s-a apucat de lucrări. Proiectul prin care peste patru kilometri din DN 73 vor fi lărgiţi şi alţi trei vor fi construiţi pentru a lega Uzina de drumul Piteşti-Câmpulung vor costa statul 198 de milioane de lei.

Încet, dar sigur. Aşa se desfăşoară lucrările de modernizare a DN 73 Piteşti- Câmpulung. Firma care a câştigat proiectul, Straco Grup, a început lucrările pregătitoare şi aşteaptă ordinul de execuţie de la Ministerul Transporturilor.


Ieri au fost montate panourile de semnalizare şi semafoarele la km. 8 +400 de metri, iar astăzi au început lucrările la Podul peste Valea Păuleasca, din localitatea Miceşti. Până în luna octombrie, muncitorii vor lucra de zor la dublarea acestui pod pentru ca drumul să fie extins la patru benzi. Practic, pe lângă podul existent aici, în partea dreaptă a drumului, se va construi încă un pod, iar fiecare sens de circulaţie va traversa câte un pod. 


Aceeaşi soartă o va avea şi podul peste Râul Doamnei, de la km 10+600 m, acesta urmând a fi dublat pe partea stângă. În total peste kilometri de drum vor fi lărgiţi la patru benzi, de la km 7 (intersecţia DN 73 cu drumul care duce spre Mioveni), până la km 11+100m (aproape de zona Bemo).

Aici va fi construit un sens giratoriu din care va porni un nou drum care va lega Uzina Dacia de DN 73. Acesta va avea o lungime de aproximativ 3 kilometri şi va cuprinde un pod de 112 metri lungime peste Râul Târgului, un pasaj de 90 de metri peste calea ferată şi un pasaj de 400 de metri lungime peste DN 73D Piteşti-Mioveni, care va duce direct la intrarea în Uzina Dacia.


În cadrul aceluiaşi proiect vor fi reabilitate şi cele două „bretele ” de urcare în Uzina Dacia. „Au început lucrprile pregătitoare în zona podului de la Valea Păuleasca şi s-au pregătit platformele de foraj din zona DN 73 , la intrare în Mioveni. Aici se vor face 9 kilometri de foraje. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 10 luni de la data primirii ordinului de la Minister”, a declarat Tudor Dobrin, directorul de proiect.


Valoarea proiectului pentru cei 7,280 de kilometri este de 198,737 milioane lei, ceea ce înseamnă că pentru un kilometru de drum se vor cheltui aproximativ 27,3 milioane de lei şi se vor folosi 54.390 de tone de asfalt.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite